Bijeenkomst dwarslaesie op 29 september

Meeting
19-07-2023
Voorlezen
rolstoel basketballer

Fit blijven na een dwarslaesie

Vogellanden organiseert samen met het Dwarslaesienetwerk Noordoost Nederland een netwerkbijeenkomst voor professionals, met als thema: Fit blijven na een dwarslaesie. De bijeenkomst is op 29 september van 12.00 uur tot 17.00 uur bij Vogellanden in Zwolle. Er zijn verschillende sprekers, workshops en er is veel ruimte om kennis en ervaring te delen. 

Wat is het programma?

12.00 - 13.00          Lunch
13.00 - 13.15          Welkom
13.15 - 13.45          Fit worden en blijven met een dwarslaesie. Waarom eigenlijk? En hoe dan?  |  Anneke Grootoonk en Wilma de Vries
13.45 - 14.45          Workshop ronde 1
14.45 - 15.15          Pauze
15.15 - 16.15          Workshop ronde 2
16.15 - 16.45          De traumatische effecten van een dwarslaesie  |  Vera Leseman
16.45 - 17.00          Borrel

Welke workshops zijn er?

Je kunt je inschrijven voor 2 workshops. De volgende workshops bieden we aan:

Workshop 1: Mindfulness bij dwarslaesie
Leer hoe mindfulness het revalidatieprogramma voor dwarslaesiepatiënten kan verrijken met uitleg, ervaringen en praktische oefeningen.
Spreker: Inge Boonstra

Workshop 2: Snel Fit en Vaardig tijdens de klinische revalidatie. De dwarslaesiepatiënt actief trainen.
Deze workshop vertaalt het ochtendprogramma naar praktische toepassingen.
Sprekers: Lianne Stevens en Ferry Woldring

Workshop 3: De ASIA-classificatie
Deze interactieve workshop behandelt het afnemen en beoordelen van de ASIA-classificatie, inclusief de onderdelen van het lichamelijk onderzoek, juiste uitvoering, niveaubepaling van de dwarslaesie en de passende ASIA-classificatie.
Spreker: Gesiena van der Wal en Ellen Roels

Workshop 4: Fitheid vanuit het perspectief van de patiënt
Deze interactieve workshop verkent wat fit blijven betekent voor patiënten. Hoe blijven ze fit? Welke ondersteuning hebben ze nodig van het dwarslaesie-team? Een ervaringsdeskundige gaat dieper in op dit onderwerp. En er is gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren.
Sprekers: Jelle Reijenga, Marga Tepper en Nina Achten

Informatie en aanmelden 

  • Accreditatie wordt aangevraagd voor revalidatieartsen, verpleegkundig specialisten en fysiotherapeuten. Voor physician assistants is er de mogelijkheid om een certificaat te ontvangen.
  • Deelname is gratis voor deelnemers vanuit de NoNed centra en bijbehorende ziekenhuizen. Voor overige deelnemers bedragen de inschrijvingskosten 50 euro.
  • Graag inschrijven vóór 13 september door een mail te sturen. Vermeld bij je aanmelding naast je naam, jouw geboortedatum, werklocatie, discipline, BIG nummer en of je wel of niet mee luncht. Belangrijk is ook dat je aangeeft welke 2 workshops je wilt volgen.

We zien en spreken jullie graag op deze inspirerende en leerzame netwerkbijeenkomst. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Vriendelijke groet,

Organisatie NoNed en Vogellanden