Netwerkbijeenkomst voor zorgprofessionals op 1 november

Meeting
07-09-2023
Voorlezen
Behandelaar en patiƫnt in de tuin van Vogellanden

Vogellanden organiseert 'Zorg voor de toekomst, samen voor de patiënt' 

Vogellanden bestaat dit jaar 25 jaar. Wie jarig is trakteert! Daarom organiseren we voor alle zorgprofessionals uit de regio een netwerkbijeenkomst. Op woensdag 1 november 2023 ben je van harte welkom bij ‘Zorg voor de toekomst, samen voor de patiënt’. We hebben een afwisselend en inspirerend programma met veel ruimte om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk met zorg voor de inwendige mens! Meld je nu aan

De kracht van netwerkgeneeskunde

Het hoofdthema is de kracht van netwerkgeneeskunde. Hoe kan samenwerken met andere instellingen en professionals het leven van patiënten positief beïnvloeden? Hier gaan we het met elkaar over hebben.

keynotespeaker

Keynote spreker Elroly Groeneveld 

Welke invloed hebben de woorden die je gebruikt op de revalidatie van jouw patiënt? Een belangrijk onderwerp! Door bewust te zijn van onze woordkeuze, kunnen we  gemakkelijker invloed uitoefenen op het comfort en de resultaten van onze behandeling. In een uur neemt Elroly, therapeut, docent en oprichter van Skills4Comfort, ons met een prikkelende presentatie mee in de mogelijkheden van suggestief taalgebruik. 

de gevel van Vogellanden

Programma

We hebben een afwisselend en inspirerend programma met voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en uit te wisselen. 

15.00 - 15.45 uur   Inloop, registratie en welkom
115.45 - 20.30 uur   Workshops, rondleidingen, een interessante keynotespeaker, een verse maaltijd en de lancering van het spasticiteitsnetwerk 
20.30 - 21.30 uur    Afsluitende netwerkborrel

Workshops volwassenenrevalidatie


Workshop 1 | Samenwerking in het zorgnetwerk bij complexe revalidatie patiënten

Revalidatiegeneeskunde kenmerkt zich door het werken in teamverband. Samenwerking zowel met het behandelteam binnen het revalidatiecentrum, als met het zorgnetwerk van de patiënt daarbuiten. Dit is vooral van belang bij patiënten met uitgebreide en complexe problematiek zoals Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Deze workshop gaat in op de wederzijdse middelen en mogelijkheden voor samenwerking, behoeften van betrokken zorgverleners en op de coördinerende taak die het revalidatieteam hierbij inneemt.

Workshop 2 | Cognitieve stoornissen bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Van acuut en ernstig in de kliniek, tot het leren omgaan mét in de chronische fase.

Workshops kinderrevalidatie


Workshop 1 | De kracht van de eetgroep

Steeds vaker worden we geconfronteerd met ‘lastige eters’ (selectieve eters, ARFID). Wanneer schieten de gebruikelijke adviezen tekort en moeten we opschalen? Kortom: wanneer wordt het tijd om ons netwerk in te zetten? 

Workshop 2 | Hersenschudding opgeschud?!

Wat is de plek van deze revalidatie in de keten en hoe kom je tot een goed en door de patiënt gedragen behandeladvies (wel of niet binnen de revalidatiesetting)?

Let op: je kunt je aanmelden voor de workshops volwassenenrevalidatie óf voor de workshops kinderrevalidatie.

Belangrijke informatie

  • Datum en locatie: woensdag 1 november 2023 vanaf 15.00 uur bij Vogellanden, centrum voor medisch specialistische revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl. Hyacinthstraat 66a in Zwolle.
  • Aanmelden: meld je aan voor 13 oktober. Vul het formulier hieronder in. Geef aan welke workshops je wilt volgen en of je dieetwensen hebt.
  • Accreditatie is aangevraagd voor artsen, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten en fysiotherapeuten. Op verzoek versturen wij een certificaat.
  • Kosten: de bijeenkomst is gratis. Diner en borrel zijn inbegrepen.

We zien en spreken je graag op deze inspirerende en leerzame netwerkbijeenkomst. Tot dan! 

Aanmelden netwerkbijeenkomst

Je bent op woensdag 1 november van harte welkom op de netwerkbijeenkomst ‘Zorg voor de toekomst, samen voor de patiënt’. 

Ik meld me aan voor de workshops van de volwassenenrevalidatie of voor de workshops van de kinderrevalidatie. *
Wij zorgen voor een vegetarische maaltijd. Heb je andere dieetwensen?