Dag van de mantelzorg

10-11-2018

Op 10 november is het weer de landelijke Dag van de Mantelzorg. Voor Zwolse mantelzorgers is er een speciaal programma georganiseerd, met diverse culturele, ontspannende en informatieve activiteiten in de Maand van de Mantelzorg. Als mantelzorger gaat je tijd, energie en aandacht geregeld uit naar zorg voor je naaste(n). In de Maand van de Mantelzorg is het tijd voor jou!

Verras de Mantelzorger!
Verras de Mantelzorger is het landelijke thema van de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar willen wij stilstaan bij het waardevolle werk dat je verricht én hoe je die zorg misschien kunt delen. Met familieleden, vrienden en buren, maar ook met Steunpunt Mantelzorg, het Sociaal Wijkteam en andere organisaties in de stad. 

Activiteiten
Dit jaar bieden wij in samenwerking met maatschappelijk ondernemende en betrokken partijen diverse culturele en ontspannende activiteiten. Je kunt kiezen uit de activiteiten op www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg Aanmelden gaat ook via de website. 

Ben ik mantelzorger?
Zelf sta je daar misschien niet eens bij stil; je geeft de zorg vanuit persoonlijke betrokkenheid. Degene aan wie de zorg geboden wordt, is meestal een familielid (ouder, partner, kind, zus, opa of oma), vriend(in) of iemand uit de buurt. Het geven van mantelzorg wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien; een kind heeft een beperking, een vader begint te dementeren of een partner krijgt een chronische ziekte. Het kan iedereen overkomen. 

Herken jij je in voorgaande omschrijving? En woon je in Zwolle? Dan bent je van harte uitgenodigd voor de Maand van de Mantelzorg.
Graag tot ziens in de Maand van de Mantelzorg 2018. 

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Maand van de Mantelzorg

PS: Steunpunt Mantelzorg kan proberen tijdelijke zorg te regelen als je degene die je verzorgt niet makkelijk alleen kunt laten. Neem in dat geval contact met ons op via (038) 422 52 00 of via mantelzorg@zwolledoet.nl

Betrokken partijen: De activiteiten worden in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen mede mogelijk gemaakt door: Steunpunt Mantel- zorg van ZwolleDoet!, Gemeente Zwolle, Mantelzorg Adviesraad, Zorgspectrum ’t Zand, Interakt Contour, Driezorg, Vogellanden, centrum voor revalidatie, woonzorgconcern IJsselheem, de Sociale wijkteams, Frion, Tactus, Impluz, Icare Ledenvereniging, Omega Groep, Parkinsoncafé Zwolle, Alzheimer Café Zwolle, Autismecafé, Resto van Harte, Zwolse Theaters, Deltion College, Hedon, Museum de Fundatie, Pathé Zwolle, Univé, Bonbonnerie Borrel en Restaurant UNO

Terug