Bij Vogellanden kun je je PGO gebruiken

Nieuws
21-09-2023
Voorlezen
Een illustratie van een dame die haar persoonlijke gezondheidsomgeving bekijkt op een mobiele telefoon

Je kunt de informatie uit 'Mijn Vogellanden' nu ook bekijken in jouw persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

In een PGO staan al jouw medische gegevens op 1 plek

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een website of app waar je gratis een kopie van jouw medische informatie kunt verzamelen. Dus bijvoorbeeld van jouw revalidatiecentrum, ziekenhuis en huisarts. Zo staat alles op 1 plek. Dat is wel zo handig! Ook de informatie uit 'Mijn Vogellanden' kun je hierin bekijken. Let op: patiënten van het Centrum Bijzondere Tandheelkunde kunnen hun medische gegevens van Vogellanden nog niet in een PGO bekijken. Lees meer informatie over de persoonlijke gezondheidsomgeving op www.pgo.nl

Maar 1 keer inloggen voor jouw gegevens van verschillende zorgorganisaties

Er zijn verschillen tussen een patiëntenportaal en een PGO. Een patiëntenportaal is een gezondheidsomgeving van 1 zorgorganisatie. Met meerdere zorgorganisaties heb je dus meerdere patiëntenportalen. Bijvoorbeeld van jouw ziekenhuis en revalidatiecentrum. In een PGO staan al deze zorggegevens bij elkaar op dezelfde plek. En hoef je dus maar 1 wachtwoord te onthouden.  

Je kunt kiezen uit verschillende PGO’s 

Iedereen van 16 jaar en ouder kan een persoonlijke gezondheidsomgeving aanmaken. Er zijn verschillende PGO’s en ze zijn allemaal anders. Kies een PGO die bij jou past. Deze keuzehulp van de Digitale Zorggids helpt je daarbij.

Een illustratie met MedMij-logo

Veilig verbinden via MedMij

Een veilige verbinding tussen jouw PGO en je huisarts, ziekenhuis of therapeut is belangrijk. MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Vogellanden heeft ook een MedMij-label. Kies dus een PGO met zo’n label om zeker te weten dat jouw informatie veilig uitgewisseld wordt.

Jouw Vogellanden gegevens in een PGO laden

Als je een PGO aanmaakt, moet je zelf de zorgorganisaties zoeken die je in jouw PGO wilt zien. Zoek ‘Vogellanden’ op in jouw PGO en voeg ons toe. Tip: houd je DigiD bij de hand! Je moet namelijk 1 keer met DigiD inloggen bij elke zorginstelling om jouw gegevens in je PGO te laden.

Veelgestelde vragen op pgo.nl

Heb je vragen over de PGO of kom je ergens niet uit? Op www.pgo.nl vind je veelgestelde vragen.