Huisregels

Voorlezen

Onze huisregels gelden voor alle patiënten en bezoekers

Kom je op bezoek of voor een behandeling in Vogellanden? Houd dan rekening met de volgende huisregels:

Niet roken icoon

Roken

In en om Vogellanden geldt een rookverbod. Dit geldt ook voor elektronische rookmiddelen, zoals een supersmoker. Roken is alleen toegestaan in de rookruimte aan de voorzijde van het hoofdgebouw.

Gedrag

In Vogellanden behandelen we elkaar met respect. Wapenbezit, diefstal, vernieling, geweld, discriminatie en (seksuele) intimidatie staan wij niet toe. Wij handelen daarbij volgens protocol. Indien nodig doen wij aangifte bij de politie. Bij schade worden de kosten in rekening gebracht bij de overtreder.

Niet fotograferen icoon

Privacy

We vragen jou om rekening te houden met de privacy van andere bezoekers, patiënten en medewerkers. Zij mogen niet ongevraagd gefilmd, gefotografeerd of opgenomen worden. Vraag daarom altijd om (schriftelijke) toestemming. Geef duidelijk aan wat je met de foto of opname wilt doen. Stel dat je wel iemand ongevraagd op de foto zet en die persoon dat niet prettig vindt, dan verzoeken wij jou om die foto te verwijderen. Voorkom ook dat je privacygevoelige informatie vastlegt en deelt.

Externe publicatie van beeld of geluid van Vogellanden is alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van onze afdeling Communicatie.

Gebruik van mobiele telefoon, laptops/tablets

  • Tijdens behandelingen vragen wij de patiënt om de mobiele telefoon niet mee te nemen of uit te zetten.
  • Houdt bij het telefoneren in gemeenschappelijke ruimtes rekening met anderen. Zoek dan een rustige plek op om een gesprek te voeren.
  • Tijdens je bezoek of verblijf in Vogellanden kun je gebruikmaken van gratis Wifi.

Drugs en alcohol

Het meenemen of onder invloed zijn van drugs is niet toegestaan. Alcoholgebruik raden we af bij het herstel en een gezonde leefstijl. Het kan zijn dat je geen alcohol mag drinken in verband met je behandeling, aandoening of medicatiegebruik. Wil je toch alcohol drinken, bespreek dit dan eerst met jouw arts of verpleegkundige.

icoon met slot

Waardevolle spullen

Wij adviseren onze patiënten en bezoekers waardevolle spullen thuis te laten. Bijvoorbeeld sieraden of contant geld. Je kunt gebruik maken van een kluisje als je waardevolle spullen wilt opbergen. Je bent zelf aansprakelijk in geval van verlies of diefstal.

Honden

Honden zijn niet toegestaan in Vogellanden. Hulphonden en blindengeleidehonden mogen wel mee naar binnen.