Huisregels

Voorlezen
Huisje met houten hart ervoor.

Onze huisregels gelden voor alle patiënten en bezoekers

Kom je op bezoek of ben je voor een behandeling in Vogellanden? Volg dan de huisregels die hieronder staan.

Niet roken icoon

Roken

In en om Vogellanden is roken verboden. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten, zoals een supersmoker. Je mag alleen roken in het prieel aan de voorkant van het hoofdgebouw.

Gedrag

In Vogellanden behandelen we elkaar met respect. Wapenbezit, diefstal, vernieling, geweld, discriminatie en (seksuele) intimidatie staan wij niet toe. Als het nodig is, doen wij aangifte bij de politie. Bij schade moet de overtreder betalen.

Niet fotograferen icoon

Privacy

Houd rekening met de privacy van andere bezoekers, patiënten en medewerkers. Je mag ze niet ongevraagd filmen, fotograferen of opnemen. Vraag daarom altijd om (schriftelijke) toestemming. Geef duidelijk aan wat je met de foto of opname wilt doen. Als je wel iemand ongevraagd op de foto zet en die persoon vindt dat niet prettig, dan vragen wij jou om die foto te verwijderen. Voorkom ook dat je privacygevoelige informatie vastlegt en deelt.

Je mag beelden of geluid van Vogellanden alleen gebruiken als onze afdeling Communicatie je daarvoor schriftelijke toestemming heeft gegeven.

Gebruik van mobiele telefoon, laptops of tablets

  • Heb je als patiënt een behandeling? Neem dan niet je mobiele telefoon mee. Of zet hem uit
  • Zorg bij het bellen ervoor dat je anderen niet lastigvalt. Zoek een rustige plek op om te praten

Drugs en alcohol

Het meenemen, gebruiken of onder invloed zijn van drugs is niet toegestaan. Voor een gezonde leefstijl adviseren we je geen alcohol te gebruiken. Ook is alcohol niet goed voor je herstel. Het kan zijn dat je geen alcohol mag drinken omdat je een behandeling krijgt, een aandoening hebt of omdat je medicijnen gebruikt. Wil je toch alcohol drinken? Bespreek dit dan eerst met jouw arts of verpleegkundige.

icoon met slot

Waardevolle spullen

Kom je als patiënt of bezoeker naar Vogellanden? Laat waardevolle spullen dan zoveel mogelijk thuis. Bijvoorbeeld sieraden of contant geld. Neem je ze toch mee? Gebruik dan een kluisje als je ze wilt opbergen. Je bent zelf aansprakelijk bij verlies of diefstal.

Honden

Honden zijn niet toegestaan in Vogellanden. Hulphonden en blindengeleidehonden mogen wel mee naar binnen.