Toegankelijkheid

Voorlezen
3 personen testen een website, waarvan 1 persoon in rolstoel naar de computer wijst.

Iedereen kan de website van Vogellanden gebruiken

‘Wij coachen patiënten naar een zo zelfstandig mogelijk leven’. Dat is de missie van Vogellanden. Zelfstandig kunnen meedoen in de digitale wereld hoort daar natuurlijk ook bij. Een toegankelijke website maakt dat mogelijk. Als revalidatiecentrum zijn we niet verplicht om onze website toegankelijk te maken. Maar wij vinden het belangrijk dat iedereen altijd gebruik kan maken van onze diensten. Niet alleen als mensen bij ons in het centrum komen. Ook als mensen online informatie over ons opzoeken of mail van ons krijgen. 

Toegankelijkheidsverklaring 

Er zijn internationale richtlijnen waarop beoordeeld wordt of een website toegankelijk is; de WCAG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines). De website van vogellanden.nl is door bureau Swink eind 2022 onderzocht. De hercontrole van dit onderzoek was op 2 maart 2023. Wij voldoen volledig aan de WCAG 2.1 AA toegankelijkheidsnorm. De uitkomsten van het onderzoek kun je lezen in het rapport. 

Lees het rapport digitale toegankelijkheid website Vogellanden.nl 

In de afbeelding hieronder zie je hoe de toegankelijkheid van deze website wordt beoordeeld.

 

Status toegankelijkheidslabel van Vogellanden. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring. Opent in een nieuw tabblad.

Hoe zorgen wij ervoor dat onze website toegankelijk is?

Wij nemen maatregelen om vogellanden.nl toegankelijk(er) te maken en te houden.

  • Onderzoek: externe experts toetsen onze website op toegankelijkheid. Ook controleren wij regelmatig de website. 
  • Kennis: wij hebben trainingen over toegankelijkheid gevolgd. De trainingen gingen over het digitaal toegankelijk maken van websites, filmpjes en pdf-bestanden.
  • Controle voor publicatie: wij toetsten alle teksten en andere onderdelen op toegankelijkheid. Voor onze patiënten schrijven we op de website zoveel mogelijk op B1-niveau. Dit is eenvoudig Nederlands en is makkelijk te begrijpen voor (bijna) iedereen.
  • Doorontwikkeling: bij technische doorontwikkeling is digitale toegankelijkheid een uitgangspunt.

Andere websites en apps van Vogellanden

Alleen vogellanden.nl is toegankelijk. Onze andere websites en apps zijn nog niet digitaal toegankelijk. 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je een pagina gebruiken die niet toegankelijk is? Stuur een e-mail naar pr@vogellanden.nl. Je krijgt binnen 3 werkdagen een reactie. We laten je weten hoe en wanneer we het probleem gaan oplossen. Ook kun je ons bellen op (038) 498 1151.