Digitaal toegankelijke website

Nieuws
09-03-2023
Voorlezen
tekening van een vogel met een feestmuts

Vogellanden heeft als eerste revalidatiecentrum een digitaal toegankelijke website

Iedereen, met en zonder beperking, kan nu de website van Vogellanden gebruiken. Dus ook mensen die bijvoorbeeld blind of doof zijn. De site van het centrum voor revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl is namelijk helemaal digitaal toegankelijk verklaard. Het heeft daarmee als eerste revalidatiecentrum van Nederland een toegankelijkheidsverklaring.

Waarom een toegankelijke website?

‘Wij coachen patiënten naar een zo zelfstandig mogelijk leven’. Dat is de missie van Vogellanden. Zelfstandig kunnen meedoen in de digitale wereld hoort daar natuurlijk ook bij. Een toegankelijke website maakt dat mogelijk. 

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen de website kan gebruiken?

Er zijn internationale regels waarop beoordeeld wordt of een website toegankelijk is. De website van Vogellanden voldoet aan deze regels. Dit houdt in dat de website ook toegankelijk is voor mensen die slechtziend, blind of doof zijn of een lichamelijke of cognitieve beperking hebben. Zo kunnen teksten voorgelezen worden, zijn video’s ondertiteld en kunnen de kleuren ingesteld worden om teksten duidelijker te lezen. En kunnen mensen die geen muis kunnen gebruiken door de website ‘klikken’ met behulp van alleen hun toetsenbord of stembesturing. Daarnaast zijn alle teksten geschreven in eenvoudig Nederlands. Dit betekent dat de teksten te begrijpen zijn door (bijna) iedereen.

3 personen achter een computer, waarvan 1 persoon in een rolstoel naar de computer wijst

Trots dat het is gelukt 

Vogellanden heeft sinds oktober 2021 een nieuwe website. ‘Bij het ontwikkelen van deze website was digitale toegankelijkheid erg belangrijk’, zegt Petra ten Kampe, projectleider en communicatieadviseur bij Vogellanden. ‘Als revalidatiecentrum zijn we niet verplicht om onze website toegankelijk te maken. Maar wij vinden het belangrijk dat iedereen altijd gebruik kan maken van onze diensten. Niet alleen als mensen bij ons in het centrum komen. Ook als mensen online informatie over ons opzoeken of mail van ons krijgen. De website en alles wat daarop staat, was de eerste stap. We zijn er trots op dat dit gelukt is. Nu gaan we verder met het toegankelijk maken van andere informatie voor patiënten. Hierdoor leven we onze missie nog verder na!’