Nieuw toekomstbestendig EPD voor de revalidatiezorg

Nieuws
14-02-2024
Voorlezen
Bestuurders van Vogellanden, Merem en SDB Groep zitten aan tafel voor het ondertekenen van hun samenwerking.

In samenwerking met Merem Medische Revalidatie en SDB Groep ontwikkelt Vogellanden een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Dit wordt het eerste moderne en toekomstbestendige EPD dat speciaal ontwikkeld wordt voor de revalidatie. Daarvoor werd deze week een overeenkomst getekend.

Behoefte aan een nieuw elektronisch patiëntendossier

In een elektronisch patiëntendossier, ook wel EPD, staan alle gegevens van patiënten. Op dit moment worden in de revalidatie EPD’s gebruikt die ook in bijvoorbeeld het ziekenhuis of andere zorgorganisaties worden gebruikt. Er bestaat geen EPD dat speciaal gemaakt is voor de revalidatie. Daar is wel behoefte aan. Onder andere omdat de eigen regie van patiënten die revalideren steeds belangrijker wordt en de betrokkenheid van hun naasten toeneemt. Het nieuwe elektronisch patiëntendossier speelt hierop in.

EPD voor de hele revalidatie

Vogellanden heeft samen met Merem de ideeën aangeleverd aan SDB Groep voor het nieuwe elektronisch patiëntendossier. Het doel is om een EPD te ontwikkelen dat goed aansluit bij de specialistische zorg die in de revalidatie geleverd wordt. En daarnaast dat het EPD betaalbaar is, zodat het uiteindelijk ook beschikbaar wordt voor andere revalidatiecentra.