Toegankelijkheidsmenu

Overijsselse Vrijwilligersprijs Groen 2022 voor Vogellanden

Nieuws
02-12-2022
Voorlezen
Overijsselse Vrijwilligersprijs Groen 2022 voor Vogellanden

Vrijwilligers Beleeftuin Vogellanden krijgen prijs

In iedere gemeente wordt sinds vorige jaar ook de groene variant uitgereikt. Dit jaar krijgen de vrijwilligers van de beleeftuin van revalidatiecentrum Vogellanden de Overijsselse Vrijwilligersprijs Groen 2022. Vandaag kwam Renilde Huizenga, Statenlid en fractievoorzitter van D66 Overijssel, naar Vogellanden om de prijs te overhandigen.

Tuinvrijwilligers zetten zich in voor gezonde omgeving

Beleeftuin Buiten Zinnig is een groene oase naast revalidatiecentrum Vogellanden. Dit is de plek waar de prijswinnaars vol enthousiasme aan het werk zijn. De tuin ligt midden in de wijk en is open voor iedereen. Mensen uit de wijk kunnen er een wandeling maken, elkaar ontmoeten of meehelpen met het onderhoud. In de tuin oefenen patiënten met hun behandelaren, vrijwilligers zijn er aan de slag en medewerkers van Vogellanden eten er hun lunch. Zo werkt de tuin op een positieve manier mee aan gezondheid, geluk en contact. 

Vrijwilliger Herman neemt de prijs in ontvangst

De Beleeftuin bloeit door vrijwilligers

De groene vrijwilligers van Vogellanden dragen zorg voor deze unieke plek. Zij besluiten welke planten in de tuin staan en welke groenten, fruit en kruiden verbouwd worden. Ze snoeien, onderhouden en oogsten. De oogst wordt verdeeld en komt onder andere in het restaurant van Vogellanden terecht. Zo kunnen patiënten, medewerkers, vrijwilligers en gasten genieten van de opbrengsten van de tuin. Wij zijn trots op de vrijwilligers en de prijs die ze gewonnen hebben!