Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu
sluiten
Nieuws
12-01-2022

Vogellanden installeert Kinderadviesraad

Voorlezen
De Kinderadviesraad met de bestuurder en voorzitter Clientenraad op de foto

De Kinderadviesraad (KAR) nu officieel adviesorgaan

Vogellanden geeft kinderen en jongeren een stem door een Kinderadviesraad (KAR) te installeren. Vanaf 11 januari 2022 is dit een officieel adviesorgaan van de zorgorganisatie. De KAR zet zich in voor de rechten, wensen, ervaringen en behoeften van de patiënten binnen de afdeling Kinderrevalidatie van Vogellanden.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan het organiseren van een KAR. Inmiddels is er een club van 3 jongeren actief in de KAR; Lars, Tamar en Josefien. Zij komen regelmatig samen om het te hebben over hun ervaringen en geven dan gevraagd en ongevraagd advies. De onderwerpen zijn heel divers. Denk aan de beleving tijdens therapiemomenten, de beleving van (behandel)ruimtes en de communicatie en het taalgebruik tijdens besprekingen. Ook het contact over de planning van therapieën kan een onderwerp zijn. En natuurlijk kunnen de kinderen ideeën inbrengen. 

Lars: "Het is fijn om mee te praten over onze behandeling. Vaak praten ze over ons, nu met ons."

“Wij zijn heel blij met een eigen Kinderadviesraad. Het geeft ons de kans om van hun ervaringen te leren en onze zorg continu te verbeteren”, geeft bestuurder Fenna Eefting aan.

Hier lees je meer over de Kinderadviesraad van Vogellanden.