Vogellanden neemt bijzondere tandheelkunde Alkmaar per 1 januari definitief over

Nieuws
27-12-2023
Voorlezen
Vogellanden neemt bijzondere tandheelkunde Alkmaar per 1 januari definitief over

Vanaf 1 januari neemt Vogellanden de bijzondere tandheelkunde van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar over. Op dinsdag 19 december zetten beide organisaties hiervoor hun handtekening.

Bijzondere tandheelkunde in de regio verhuist naar Heerhugowaard
Door de overname blijft de bijzondere tandheelkundige zorg in Noord-Holland-Noord beschikbaar. Er verandert eerst nog niets voor patiënten. Zij blijven zorg krijgen op de voor hen bekende locatie in Noordwest Alkmaar door de voor hun vertrouwde gezichten. Vogellanden heeft een nieuwe locatie gevonden in Heerhugowaard. Deze locatie wordt de komende maanden klaargemaakt. De verwachting is dat dit gebouw in juni 2024 klaar is. Vanaf dat moment verhuist de afdeling bijzondere tandheelkunde naar Heerhugowaard en worden patiënten op deze nieuwe locatie behandeld.

Operaties blijven plaatsvinden in Noordwest
Een deel van de patiënten van bijzondere tandheelkunde moet geopereerd worden. Noordwest en Vogellanden hebben afgesproken dat de operatiekamers van Noordwest hiervoor de komende jaren beschikbaar blijven. Ook na de verhuizing naar Heerhugowaard blijven deze operaties dus in Noordwest plaatsvinden.