Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu
sluiten
Nieuws
13-01-2022

Vogellanden ontvangt 1100 euro dankzij oliebollenactie Oosterkerk

Voorlezen
Leden van de Oosterkerk geven waardecheque aan bestuurder Fenna Eefting van Vogellanden

De Oosterkerk in Zwolle verkocht ruim 2000 oliebollen voor Vogellanden 

Op 13 januari kreeg Vogellanden een waardecheque van 1100 euro van de Oosterkerk in Zwolle. De opbrengst komt van een oliebollenactie die de Oosterkerk afgelopen 30 december hield. 

Jaarlijkse oliebollenactie voor het goede doel

Elk jaar organiseert de Oosterkerk een actie waarbij leden oliebollen verkopen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen om het opgehaalde geld te doneren aan Vogellanden. “Een aantal van onze leden heeft bij Vogellanden gerevalideerd, dus deze organisatie staat dicht bij onze gemeenschap”, licht Leanne Zwana van de Oosterkerk toe.

Picknickbanken om buiten zijn te stimuleren

Vogellanden koopt van het bedrag twee picknicktafels. Deze komen aan de voorkant van het revalidatiecentrum te staan om patiënten, bezoekers en medewerkers te stimuleren meer buiten te zijn. “Dit past bij de visie van Vogellanden over een gezonde leefstijl. Gezonde leefstijl is meer dan alleen gezond eten. Het is ook voldoende bewegen, goede nachtrust, ontspannen en buiten zijn is ook erg belangrijk. Het helpt om beter te slapen en beter te herstellen. Met de picknicktafels hopen we nog meer in te spelen op zoveel mogelijk buiten zijn”, zegt Fenna Eefting, bestuurder van Vogellanden.