Toegankelijkheidsmenu

Vogellanden ontvangt €1.300,- door oliebollenactie Oosterkerk

Nieuws
12-01-2023
Voorlezen
Manager Kinderrevalidatie Mirella Willems en bestuurder Fenna Eefting van Vogellanden nemen cheque in ontvangst van oud-diaken Oosterkerk Hans van Berkum. Op de voorgrond staat een runningframe.

De Oosterkerk in Zwolle verkocht meer dan 2000 oliebollen voor Vogellanden

Op 9 januari kreeg Vogellanden een waardecheque van €1.300,- van de Oosterkerk in Zwolle. De opbrengst komt van een oliebollenactie die de Oosterkerk afgelopen 30 december hield.

Jaarlijkse oliebollenactie voor het goede doel

Elk jaar verkopen leden van de Oosterkerk oliebollen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen om het opgehaalde geld te doneren aan de kinderrevalidatie van Vogellanden.

Een runningframe voor speciaal onderwijs de Twijn

Vogellanden koopt van het bedrag een runningframe. Dat is een soort loopfiets met drie wielen, een zadel, borststeun en stuur. Kinderen met een lichamelijke beperking kunnen hiermee lopen of rennen. Dat is handig als je niet sterk bent in je benen, of je balans niet goed kan houden. Want van hardlopen krijg je meer conditie en sterkere benen. Het running frame wordt gebruikt bij de therapieën en gymlessen op locatie Violierenstraat van speciaal onderwijs de Twijn.

Vier kinderen staan achter een runningframe op de atletiekbaan - Framerunning.nl

Foto van framerunning.nl.