Volg de Birds on Wheels naar de HandbikeBattle 2024!

Nieuws
10-05-2024
Voorlezen
Team Birds on Wheels poseert voor een foto

Een team handbikers en buddy's van Vogellanden gaat in juni 2024 weer de uitdaging aan om de berg 'Kaunertaler Gletscher' op te fietsen.

De HandbikeBattle is op 27 juni in Oostenrijk

De HandbikeBattle is een wedstrijd waarbij mensen met een (lichamelijke) beperking op een fiets die wordt aangedreven met de armen (handbike) de berg 'Kaunertaler Gletscher' in Oostenrijk opfietsen. Het strijdtoneel is de klim naar de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil.

Een foto van team Birds on Wheels

Team Birds On Wheels is het Handbiketeam van Vogellanden

Elk jaar doet er een team van Vogellanden mee aan de HandbikeBattle. Dit jaar gaan 6 bikers op een handbike met ieder een 'buddy' op een wielrenfiets de berg op. En dat vraagt nogal wat training en voorbereiding! Op deze pagina lees je de nieuwste updates over team Birds on Wheels 2024.

 

Nieuws van 17 mei 2024: Met 30 kilometer per uur op de 'race-auto-fiets'

Deze week was er een handbike specialist van Frontline om alle fietsen na te lopen en te checken. Er waren al wat bandjes versleten, dus er moeten er een paar vervangen worden. Verder zijn alle fietsen klaar om de berg op te gaan! "We hebben deze week een prachtige route gefietst langs wapenveld en wezep. Ondertussen hebben we ook nog een stukje van de wandelvierdaagse meegepakt, wat creatieve bewegingen vroeg van de handbikers. Wel werd de handbike een ‘raceautofiets’ genoemd door de kinderen. Qua snelheid klopt het wel, want de bikers kunnen op stukken de 30 kilometer per uur halen! Het tempo zat er dus goed in!", vertellen de handbikers. Deze week fietste ook Vogellanden-bestuurder Fenna Eefting mee. Zij moest nog flink bijtrappen om de handbikers bij te houden! De afstanden worden steeds groter en de snelheid gaat omhoog. Team Birds on Wheels: "Er zijn ook nog maar 6 weken om te trainen! Maar op deze manier komen we er wel!"

Een foto waarop twee handbikers en twee buddy's op de weg fietsen.

Nieuws van 10 mei 2024: De kilometers vliegen voorbij en het tempo zit er goed in!

De Birds on Wheels zijn alweer een paar maanden elke maandagavond volle bak aan het trainen. In de winter gebruikten ze de sporthal voor kracht- en conditietraining. Van circuittraining en spellen in de zaal tot wedstrijdjes rolstoelrijden door Vogellanden. Inmiddels trainen de Birds buiten en worden elke maandag kilometers gereden. De kilometers vliegen voorbij en het tempo zit er goed in. "We zijn al een paar keer de Spoorbrug over geweest en we hebben ook al eens de Holterberg beklommen", vertelt een van de Birds. Daarnaast trainen de handbikers ook in hun eigen tijd en worden er in de groepsapp dan ook regelmatig Strava-statistieken gedeeld van de tochten die ze maken.

Nieuws van 10 april: Sponsoren bedankt!

"We zijn volop in voorbereiding en we zijn blij dat we weer met een team van 6 deelnemers de berg in oostenrijk op kunnen. Dit kan natuurlijk niet zonder sponsoren, die zijn wij super dankbaar voor hun bijdragen! Wij betalen met hun bijdrage bijvoorbeeld het vervoer naar Oostenrijk, maar ook een slaapplek. Hartelijk bedankt!" aldus team Birds on Wheels.