Vogellanden geeft workshop werk-privébalans voor medewerkers van Het Zand

Nieuws
21-10-2022
Voorlezen
Oefening met balans

Focussen op de dingen waar ik wél invloed op heb


‘Fijn om even letterlijk stil te staan en mijn balans een keertje onder de loep te nemen’, vertelt een deelnemer na de workshop die leefstijlcoaches Harmpke ten Klooster en Jeroen van Vilsteren van Vogellanden aan meer dan 100 medewerkers van zorgspectrum Het Zand gaven. Wat is nu eigenlijk een goede werk-privé balans en wat werkt er voor jou? Die vraag was afgelopen week de aftrap voor een aantal middagen ‘uitzoomen’.

Hoe beïnvloeden werk en privé elkaar?

Met verschillende oefeningen kregen de medewerkers van Het Zand inzicht in hoe werk en privé elkaar beïnvloeden. In één van de oefeningen kon je aan den lijve ondervinden dat balans een dynamische beweging is die je zelf subtiel kunt bijsturen. En dat lukt alleen als er een fundament is van ruimte, focus, rust, ervaring en een goede communicatie met de omgeving. Er werd daarna gepraat over wat je kunt doen (of laten😊) om meer balans in je leven te krijgen. De conclusie was dat het belangrijk is om flexibel te blijven bijsturen om zo om te gaan met veranderingen en uitdagingen van het leven. Want die zijn er altijd! 

Nieuwe inzichten

‘Confronterend en tegelijkertijd zinvol’, vertelde een verpleegkundige. De workshop bracht waardevolle gesprekken op gang onder de medewerkers van Het Zand wat leidde tot nieuwe energie-gevende inzichten. 

Wil je meer weten over deze of andere workshops die wij geven? Laat het dan aan ons weten