Bijzondere tandheelkunde Zwolle

Voorlezen
Gevel centrum bijzondere tandheelkunde Zwolle

Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden Zwolle

Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) Vogellanden zit in het hoofdgebouw van revalidatiecentrum Vogellanden. Bij binnenkomst in Vogellanden volg je de bordjes naar CBT.

Moderne prikkelarme ruimtes

Ons CBT is toegankelijk, modern en prikkelarm. Alle ruimtes zijn zo rustig mogelijk ingericht. Je komt binnen in een ruime en moderne wachtkamer. Hier is ook de receptie van het CBT. In de ruime wachtkamer is ook een kleine speelhoek voor jonge kinderen.

Gevel centrum bijzondere tandheelkunde Zwolle

Alles in huis voor de juiste behandeling aan mond en gebit

Je wordt behandeld in een van de 11 behandelkamers. Alle behandelkamers zijn toegankelijk en zo ingericht, dat we elke patiënt het beste kunnen behandelen. Kun je bijvoorbeeld niet behandeld worden in de tandartsstoel? Dan kunnen we je ook behandelen terwijl je in je rolstoel zit of op bed ligt.

Vertrouwde gezichten in de behandelkamer

 

We vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens jouw bezoek. En dat onze behandelaren precies weten waarvoor jij komt en hoe jouw behandeling gaat. Soms zie je een andere tandartsassistent of preventieassistent. Maar je wordt altijd behandeld door dezelfde tandarts. Je ziet dus elke keer hetzelfde vertrouwde gezicht. Is de tandarts een keer onverwacht afwezig? Dan verplaatsen wij jouw afspraak

Tandtechniek doen wij in huis

In Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden zit ook een tandtechnisch lab. In dit lab maken we jouw prothese, kunstgebit, kroon of brug. Lees meer over het tandtechnisch lab.

Op locatie in het verpleeghuis

Kwetsbare mensen die zorg nodig hebben, behandelen we meestal op de locatie waar zij wonen. Bijvoorbeeld in het verpleeghuis. Een ruimte in de locatie wordt dan ingericht als behandelkamer. Daardoor hoeven kwetsbare patiënten niet te reizen. Is er geen geschikte ruimte beschikbaar? Dan kunnen we een mobiele behandelkamer opbouwen. Dat doen we zo dicht mogelijk bij de locatie in de buurt.

Voor sommige behandelingen zijn speciale apparaten nodig, die niet op locatie gebruikt kunnen worden. In dat geval nodigen wij de patiënt uit om naar CBT Vogellanden te komen.

Behandeling in ziekenhuis Isala

Het doel van alle behandelingen bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden is om jou te behandelen zonder roesje of narcose. In sommige situaties is een behandeling onder narcose toch nodig. In overleg met jou en je behandelaar krijg je hiervoor dan een indicatie. Je wordt onder narcose behandeld in het behandelcentrum van Isala door tandartsen van Vogellanden. Voor de behandeling krijg je hierover alle informatie.