Afspraak

Voorlezen
Receptionist achter de balie

Heb je binnenkort een afspraak bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) Vogellanden? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw afspraak.

Voor de eerste afspraak: vragenlijsten invullen

Je wordt naar ons doorgestuurd door jouw tandarts, huisarts of medisch specialist. Nadat wij de verwijsbrief van jouw arts hebben ontvangen, sturen wij je je een aantal vragenlijsten toe. Deze mag je na het invullen naar ons terugsturen. Door de vragenlijsten weten wij beter door welke tandarts jij het beste geholpen kunt worden.

De eerste afspraak: bij CBT Vogellanden

Voor de eerste afspraak nodigen wij je uit bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden. Je maakt kennis met de tandarts die gespecialiseerd is in de problemen die jij hebt. Samen bespreken jullie jouw wensen. Meestal doet de tandarts ook een eerste onderzoek van jouw gebit. Aan de hand van het gesprek en het onderzoek, bepaalt de tandarts of CBT Vogellanden de beste plek voor jou is om verder geholpen te worden.

Wat neem je mee voor je eerste gesprek?

  • Je eigen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
  • Verzekeringspas
  • Medicijnenoverzicht. Dan weet de tandarts welke medicijnen je gebruikt. Vraag jouw apotheek om een overzicht. Geef het aan als je ergens allergisch voor bent.
  • Extra informatie die misschien belangrijk kan zijn voor jouw behandeling (bijvoorbeeld een verslag van een medisch specialist)

Na de eerste afspraak: de tandarts maakt een behandelplan

Na de eerste afspraak maakt de tandarts een behandelplan. Hierin staat wat het doel is van jouw behandeling en hoe jij samen met de tandarts naar dat doel toewerkt. Jij en jouw zorgverzekeraar moeten toestemming geven om de behandeling daarna te starten. Nadat er toestemming is gegeven, sturen wij je een brief of mail om een afspraak te maken. Het verschilt per persoon hoe de behandeling er daarna uitziet.

Als je niet naar je afspraak kunt: zeg 24 uur van tevoren af

Het kan zijn dat een afspraak door onverwachte omstandigheden niet door kan gaan. Het is belangrijk dat je jouw afspraak in dat geval tenminste 24 uur van tevoren afzegt. Voor een afspraak op maandag betekent dit dat je uiterlijk vrijdag afzegt. Zeg je je afspraak minder dan 24 uur van tevoren af? Dan ontvang je daarvan de factuur. Deze factuur kun je niet indienen bij jouw zorgverzekering en betaal je dus zelf.

Wil je je afspraak afzeggen? Neem dan contact op met CBT Vogellanden.

Het is belangrijk dat je naar jouw afspraken komt

Voor het succesvol slagen van jouw behandeling, is het belangrijk dat je naar jouw afspraken komt. Als je een afspraak drie keer kort van tevoren afzegt of niet naar de afspraak komt, word je uitgeschreven van CBT Vogellanden.