Kosten en vergoedingen

Voorlezen
Stapeltjes muntgeld in een hand

Alles over de kosten en vergoeding van jouw behandeling bij CBT Vogellanden

De eerste afspraak bij CBT Vogellanden

Je komt bij ons voor behandeling als je bent doorverwezen door de tandarts, huisarts, medisch specialist of paramedicus. Tijdens de eerste afspraak maak je kennis met de tandarts en bespreken jullie jouw problemen. Hieruit blijkt onder andere of je recht hebt op behandeling bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) Vogellanden vanuit de basisverzekering. Een eerste afspraak wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt er voor zorg uit de basisverzekering altijd een wettelijk eigen risico.

Jouw behandeling wordt vergoed afhankelijk van jouw verzekering

Welke kosten voor de behandeling door jouw zorgverzekering vergoed worden, hangt af van hoe je verzekerd bent. Jouw zorgverzekeraar moet eerst toestemming geven voor de behandeling, voordat deze start. Meestal worden alle kosten, of wordt een groot gedeelte van de kosten, vergoed. Soms betaal je ook een deel zelf vanuit jouw eigen risico. Of omdat je een eigen bijdrage moet betalen. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar als je meer wilt weten over wat je vergoed krijgt.

Hoeveel kost mijn behandeling?

Wij werken met een uurtarief. Deze is wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Ons uurtarief is €410,16. Of je dit vergoed krijgt, hangt dus af van jouw zorgverzekering. Voor een aantal behandelingen moet je een eigen bijdrage betalen. De tandarts bespreekt de eigen bijdrage met jou voordat de behandeling start.

Een afspraak gemist of te laat afgezegd

Het kan zijn dat een afspraak door onverwachte omstandigheden niet door kan gaan. Het is belangrijk dat je jouw afspraak in dat geval tenminste 24 uur van tevoren afzegt. Dit kan door contact op te nemen met Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden. Zeg je je afspraak minder dan 24 uur van tevoren af? Dan ontvang je daarvan de factuur. Deze factuur kun je niet indienen bij jouw zorgverzekering en betaal je dus zelf.

Wil je een e-mail krijgen met daarin een herinnering van je afspraak? Dat kan. Geef dit door aan het secretariaat bijzondere tandheelkunde.

Voor het succesvol slagen van jouw behandeling, is het belangrijk dat je naar jouw afspraken komt. Als je een afspraak drie keer kort van tevoren afzegt of niet naar de afspraak komt, word je uitgeschreven van CBT Vogellanden.