Missie en visie

Voorlezen
Behandelaar van Vogellanden met patiënt in de beleeftuin

Bij Vogellanden stimuleren en leren we onze patiënten regie te nemen over hun eigen leven en hun (nieuwe) situatie.

We bieden medisch specialistische revalidatie en bijzondere tandheelkunde voor jong en oud

Dat is onze missie en daar werken wij aan met een mensgericht en betrouwbaar team van professionals. Wij richten ons daarnaast steeds meer op gezonde leefstijlmodules, omdat we geloven dat preventie en vitaliteit effect hebben op het welzijn van onze medewerkers en patiënten. We werken vanuit de filosofie van positieve gezondheid en gaan daarbij altijd uit van de mens en zijn omgeving.

Wij coachen elkaar en de patiënt naar een zo goed mogelijk leven

Dit is onze visie. We behandelen en begeleiden onze patiënten op een coachende manier. Daarbij stemmen we onze professionele kennis en ervaring af op de behoefte van de patiënt. We dagen onze patiënten uit om hun mogelijkheden te verkennen en te ontwikkelen. 

Onze patiënten doen het vooral zelf

Wij stimuleren en leren onze patiënten regie te houden of te nemen over hun eigen leven en hun nieuwe situatie. Hierbij zijn de individuele hulpvragen het uitgangspunt bij de behandeling. We begeleiden onze patiënten bij de uitdagingen die zij tegenkomen. Bij ons bouwen patiënten aan zelfstandigheid en een reëel en positief zelfbeeld. Een beroep doen op eigen kracht en een passende levensstijl spelen hierbij een belangrijke rol.

Wij werken met ons hoofd, hart en handen

Om een goede behandelaar te kunnen zijn voor onze patiënten, kijken we verder dan de fysieke zorg. Wij weten dat het gaat om de hele mens, zijn emoties, zijn omgeving en zijn persoonlijke ervaringen. Om patiënten de juiste professionele zorg en aandacht te kunnen geven, werken we in Vogellanden met ons hoofd, hart en handen. Professioneel met humor, mensgericht met passie en betrouwbaar met elkaar.