Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu

Vergoedingen revalidatie

Voorlezen
Hand met geld en een hand er bovenop

Alles over de vergoeding van jouw behandeling bij revalidatiecentrum Vogellanden 

Op deze pagina lees je meer over de vergoeding van jouw behandeling bij Vogellanden. Als je in Nederland woont of werkt en ouder bent dan 18 jaar, moet je een zorgverzekering hebben. Kinderen onder de 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd met hun ouders.

De meeste behandelingen worden vergoed door jouw zorgverzekering

De meeste revalidatiebehandelingen vallen onder de basisverzekering. Houd wel rekening met de volgende zaken:

  • Je hebt een verwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist. 
  • Je hebt voor een behandeling soms toestemming nodig van jouw zorgverzekeraar. 
  • Je kunt alleen revalideren bij zorgverleners waarmee jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten. Vogellanden heeft voor 2022 met alle zorgverzekeraars een contract afgeloten.
  • Je betaalt vanaf 18 jaar een verplicht eigen risico. Dit betekent dat je een deel van jouw zorgkosten zelf betaalt. Voor kinderen onder de 18 jaar betaal je geen eigen risico. 
  • Voor sommige zorg betaal je een eigen bijdrage. Dit is iets anders dan het eigen risico. De eigen bijdrage geldt voor iedereen, dus ook voor kinderen. Je betaalt dan een deel van de kosten zelf. Bijvoorbeeld voor hulpmiddelen, zoals aangepaste schoenen, een pruik of hoortoestel. Jouw behandelaar bespreekt het altijd met jou als je een eigen bijdrage moet betalen. 
  • Kijk in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering of de kosten worden vergoed. Of neem contact op met jouw zorgverzekeraar.

Wil jij meer uitleg over een basisverzekering? Bekijk dan het filmpje met uitleg over de zorgverzekering.

Verander je van zorgverzekeraar?

Geef dit zo snel mogelijk door aan ons. Je vindt onze gegevens bij contact

Je moet zelf de kosten betalen als je niet verzekerd bent

Ben je ouder dan 18 jaar en niet verzekerd voor zorg? Dan betaal je de kosten van de behandeling zelf. Je betaalt de zogenaamde ‘passantentarieven’ in rekening. Dit zijn de maximumtarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vaststelt. Voor de behandeling start, hebben wij een ondertekend 'Formulier onverzekerde revalidanten' nodig. Deze kun je ophalen bij ons secretariaat en ondertekend terugsturen.

Handige websites voor meer informatie