Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu

Congres onzichtbare gevolgen hersenletsel

Nieuws
15-09-2022
Voorlezen
man troost vrouw op de bank

Op 31 oktober 2022 organiseert Vogellanden het congres onzichtbare gevolgen hersenletsel 

Het behandelteam neuropsychologische revalidatie (NPR) van Vogellanden in Zwolle organiseert dit congres op maandagavond 31 oktober 2022. Het congres is voor huisartsen, praktijkondersteuners en bedrijfsartsen. 

Herken de onzichtbare gevolgen van hersenletsel

De onzichtbare gevolgen van hersenletsel worden vaak onvoldoende gezien en begrepen. Dat heeft effect op de patiënt en zijn omgeving. Uit cijfers blijkt dat slechts 1 op de 10 patiënten met hersenletsel medisch specialistische revalidatie krijgt. Door signalen op tijd te herkennen en de juiste zorg te bieden, kunnen we patiënten sneller en beter helpen. Dit voorkomt veel ellende.

Kom naar het congres op 31 oktober 2022

Het team NPR van Vogellanden heeft veel expertise opgebouwd met patiënten met hersenletsel. Wij delen deze kennis en ervaring graag met alle huisartsen, praktijkondersteuners en bedrijfsartsen uit de regio. Zo kunnen we met elkaar de zorg en behandeling voor deze patiëntengroep verder verbeteren.

Het programma is afwisselend en inspirerend 

Maak kennis met ons interdisciplinaire team NPR. De artsen en therapeuten vertellen meer over hun aanpak, werkwijze en de ACT-benadering. De presentaties zijn interactief en er is veel ruimte om praktijkvoorbeelden te bespreken.   

Programma

 • 17.30 Inloop met hapje
 • 18:00 Welkom en introductie door onze revalidatiearts.
  Er wordt ingegaan op de meest voorkomende klachten en stoornissen die we tegenkomen binnen het neuropsychologische team. We brengen ook de beslisboom die we gebruiken bij commotio cerebri onder de aandacht. Zodat we met elkaar de zorg in de eerste en tweede lijn beter op elkaar kunnen afstemmen. 
 • 18:20 Presentatie Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  Bij deze vorm van gedragstherapie kijken we naar de psychologische flexibiliteit van de patient. Onderdeel is het helpen aanvaarden van verlies door hersenletsel. 
 • 18:40 Presentatie Arbeidsrevalidatie
  Onze patienten staan over het algemeen actief in het leven, ze studeren of hebben een baan. Plotseling worden ze getroffen door hersenletsel. Arbeidsrevalidatie begeleidt bij mogelijke terugkeer in werk of studie en geeft inzicht in de wet- en regelgeving. 
 • 19:00 Gezond en lekker eten
 • 19:30 Presentatie over het betrekken van de partner
  Niet-aangeboren hersenletsel treft niet alleen de patient maar heeft ook grote invloed op de partner en de rest van het gezin. De dynamiek in een relatie of gezin kan hierdoor veranderen waardoor er meer stress ontstaat. Maatschappelijk werk biedt inzicht in deze veranderende dynamiek en geeft handvatten. 
 • 20:00 Ervaringsverhaal
 • 20:30 Tijd om casussen in te brengen
 • 20:45 Vragen en afsluiting
 • 21:00 Borrel

eten uit het restaurant

Ervaar hoe lekker gezond eten is

Goede zorg begint bij jezelf en daarom stimuleert Vogellanden een gezonde leefstijl bij alle medewerkers en patiënten. De koks van ons restaurant willen je graag deze beleving meegeven en trakteren je daarom met veel plezier op een heerlijk versgekookt diner met een bijpassend drankje.

Meld je aan 24 oktober 2022

Stuur een mail naar npr@vogellanden.nl met daarin je naam, functie en de naam van jouw huisartsenpraktijk of bedrijf. Heb je een dieetwens? Geef dit ook aan ons door.