Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu
sluiten

Onzichtbare gevolgen van hersenletsel

Voorlezen
Vrouw met ogen dicht heeft last van haar hoofd

Revalidatie bij onzichtbare gevolgen van hersenletsel (neuropsychologische revalidatie)

Revalidatiecentrum Vogellanden in Zwolle behandelt patiënten met een hersenletsel. Een hersenletsel kan onzichtbare gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven. Een team van behandelaren staat bij Vogellanden voor jou klaar. Samen kijken we naar jouw mogelijkheden en coachen we je naar een zo goed mogelijk leven. Daarbij werken we bijvoorbeeld samen met ziekenhuizen, bedrijven, scholen en verwijzers in de regio.

Wat zijn onzichtbare gevolgen?

Door een aangeboren aandoening, ongeluk, beroerte, hersentumor, hersenvliesontsteking of een ziekte zoals MS of Parkinson, kan hersenletsel ontstaan. Naast lichamelijke klachten leidt hersenletsel vaak tot klachten op het gebied van denken, emoties en gedrag. Je kunt bijvoorbeeld vergeetachtig, prikkelbaar, vermoeid en passief zijn. Ook kun je vaak misverstanden hebben. Dit zijn de onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Deze klachten vallen vaak later op dan de lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen van grote invloed zijn op jouw dagelijkse handelingen.

Wat is neuropsychologische revalidatie?

Als je blijvende onzichtbare gevolgen hebt, dan kan je behandeling kan plaats vinden bij de neuropsychologische revalidatie. Tijdens de neuropsychologische revalidatie leer je zo goed mogelijk om te gaan met deze veranderingen in het denken, emoties en gedrag. Het streven is dat je jezelf kunt redden in jouw dagelijks leven.

Waar kun je revalideren?

Afhankelijk van jouw situatie en leeftijd kun je een behandeling krijgen op verschillende plekken. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact.

Man troost vrouw

Jouw behandeling

Je bespreekt samen met de revalidatiearts welke wensen, problemen en vragen je hebt. De revalidatiearts stelt voor jouw behandeling een team van behandelaren samen. Zij bespreken samen met jou de behandeling en jouw behandelplan. Je denkt dus zelf mee. Dat vinden wij belangrijk. 

Ben je een kind?
Dan kom je samen met jouw ouders of verzorgers naar Vogellanden. We kijken samen met jou en jouw ouders of verzorgers waar jij behoefte aan hebt.

Thema's
De behandeling bestaat vaak uit verschillende thema’s zoals emoties en gedrag, denken en geheugen, praten en begrijpen, relaties, familie en vrienden. Welke thema’s van toepassing zijn hangt af van jouw hulpvraag. Bekijk alle thema’s.

Handige websites voor informatie

Revalidatieartsen

Hieronder staan een aantal revalidatieartsen. Op de pagina revalidatiearts vind je alle artsen van Vogellanden.

Pasfoto Revalidatiearts M. Feldmann - Bakema
M. Feldmann - Bakema
Revalidatiearts volwassenen
BIG code: 99055069701
Pasfoto Revalidatiearts Kinderen En Jongeren M. Kooijman
M. Kooijman
Revalidatiearts kinderen en jongeren
polikliniek 6-18 jaar
BIG code: 49050900401
Pasfoto Physician assistant A. Gjaltema
A. Gjaltema
Physician assistant
BIG code: 09041881781

Verhaal Onzichtbare gevolgen van hersenletsel