Informatiebijeenkomst DCD 29 september 2022

Nieuws
01-09-2022
Voorlezen
Jongetje lacht naar een handpop

De bijeenkomst gaat over 'motorisch onhandige kinderen in het onderwijs'

Op 29 september organiseert het DCD netwerk regio Zwolle een informatiebijeenkomst. Dit is een vervolg op de onlinebijeenkomst van januari. De avond gaat over motorisch onhandige kinderen die (mogelijk) DCD hebben, en daardoor problemen ervaren in het onderwijs en thuis. Er zijn workshops van experts en je ontmoet andere ouders, leerkrachten en interne begeleiders van kinderen die hier tegen aan lopen. 

Workshops voor ouders

  • Help, hoe plan ik mijn DCD in de brugklas?! (A) - Marline van den Brink (ergotherapeut)
  • DCD bij jongeren, meer dan motorische onhandigheid (B) - Lisette Brinkhuis (orthopedagoog)
  • DCD in het gezin. Wat moet ik ermee? Wat kan ik ermee? (C) - Karin van de Vecht, Carolien Dubbink (maatschappelijk werk)

 

Workshops voor leerkrachten en intern begeleiders

  • Een leerling met DCD in de klas: Ik weet wat het is, en nu...? (D) - Jeanette Pot, Monique Beek & Alie ter Haar (ergotherapeut)
  • Motoriek, wat is gemiddeld? (E) - Sanne de Leeuw, Sandra Luten & Annelies Vos (kinderfysiotherapeut)
  • Het belang van goed schrijven met de hand in het digitale tijdperk (F) - Sabrine van Everdingen & Jorne Lutten (docent KPZ Zwolle)

De bijeenkomst is in het auditorium van Vogellanden 

Vogellanden heeft een grote ruimte voor bijeenkomsten. Deze ruimte is in het hoofdgebouw van Vogellanden. De bijeenkomst is van 19.15 tot en met 22.00 uur. De adresgegevens vind je op de pagina contact.

Aanmelden kan tot en met 22 september

Stuur een mail met het onderwerp 'Aanmelding informatiebijeenkomst DCD' naar kinderrevalidatie@vogellanden.nl. Zet in de mail je naam, (werk)adres en of je een ouder, of een leerkracht/intern begeleider bent. Er zijn twee workshop-rondes. Geef in het onderwerp van je mail aan naar welke workshops je wilt gaan.
Bijvoorbeeld: Aanmelding informatiebijeenkomst DCD - A en C