Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu

Tandarts Paul Versteegh is Ridder in de orde van Oranje Nassau

Nieuws
26-04-2022
Voorlezen
Paul Versteegh ontvangt lintje van burgemeester Inge Nieuwenhuizen

Tandarts Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) Vogellanden kreeg een lintje van burgemeester

Op vrijdag 22 april vierde Vogellanden het afscheid van tandarts Paul Versteegh. Hij heeft zich 40 jaar trouw ingezet. Nu gaat hij met pensioen. Tijdens het feest werd Paul Versteegh verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden spelde het lintje bij hem op.

""

Paul Versteegh is de grondlegger en oprichter van het CBT

In het noorden was 40 jaar geleden nog geen bijzondere tandheelkunde. Had je ernstige tandheelkundige problemen? En kon je niet door de gewone tandarts behandeld worden? Dan kon je in het noorden nog nergens naar toe. Daarom heeft Paul, met een collega en de kaakchirurgen, het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde opgezet. Sinds 2014 is dit onderdeel van Vogellanden. Daarvoor was het onderdeel van het Isala ziekenhuis.

Hij bedacht ‘de Zwolse netwerkgedachte’. Via dit project komen tandartsen uit de regio samen, om over de nieuwste ontwikkelingen in Bijzondere Tandheelkunde te leren. Daardoor zijn er meer tandartsen, die beter kwetsbare mensen kunnen behandelen. Zo kunnen er meer patiënten in de buurt geholpen worden.

Ook als collega maakte hij het verschil. Hij was er voor zijn collega’s met raad en daad. Hij moedigde aan en leidde op. Hij was altijd op zoek naar een betere manier om samen patiënten te helpen.

U bent een mooi mens met een groot hart voor mensen. U heeft het verschil gemaakt.
Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden
Aan een boom hangt een wenskaart. Daarop staat tot ziens Paul!

Afscheid Paul Versteegh was een groot feest

Bijna het hele Centrum Bijzondere Tandheelkunde kwam bij elkaar om zijn afscheid te vieren, samen met vrienden en familie. Niet alleen collega’s van nu waren aanwezig, ook oud-collega’s vierden zijn pensioen.

Patiënten van Vogellanden hadden veel verschillende bedankjes voor hem gemaakt. Er waren kaarten, foto’s en cadeautjes. Collega’s wensten hem het aller beste toe. Daarvoor hadden zij een kersenboom versierd met allemaal wenskaartjes.