Tandarts Paul Versteegh is Ridder in de orde van Oranje Nassau

Nieuws
26-04-2022
Voorlezen
Paul Versteegh ontvangt lintje van burgemeester Inge Nieuwenhuizen

Tandarts van Vogellanden krijgt een lintje van burgemeester

Op vrijdag 22 april vierde Vogellanden het afscheid van tandarts Bijzondere Tandheelkunde Paul Versteegh. Hij heeft zich 40 jaar ingezet en gaat nu met pensioen. Tijdens het feest werd Paul verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden spelde het lintje bij hem op.

""

Paul Versteegh is de grondlegger en oprichter van het CBT

Er was 40 jaar geleden in het noorden van Nederland nog geen bijzondere tandheelkunde. Had je ernstige tandheelkundige problemen en kon je daarvoor niet door de gewone tandarts behandeld worden? Dan kon je nergens naar toe. Daarom heeft Paul, met een collega's en de kaakchirurgen, het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde opgericht. Sinds 2014 is dit onderdeel van Vogellanden. Hiervoor was het onderdeel van het Isala ziekenhuis.

Hij bedacht ‘de Zwolse netwerkgedachte’. Via dit project komen tandartsen uit de regio samen om over de nieuwste ontwikkelingen te leren. Daardoor zijn er meer tandartsen die beter kwetsbare mensen kunnen behandelen. Ook als collega maakte Paul het verschil. Hij was er voor zijn collega’s en hielp ze met uiteenlopende vragen. Hij moedigde aan en leidde op. Hij was altijd op zoek naar een betere manier om samen patiënten te helpen.

U bent een mooi mens met een groot hart voor mensen. U heeft het verschil gemaakt.
Burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden
Aan een boom hangt een wenskaart. Daarop staat tot ziens Paul!

Afscheid Paul Versteegh was een groot feest

Bijna het hele Centrum Bijzondere Tandheelkunde was op het afscheid. Samen met vrienden en familie van Paul. Niet alleen collega’s van nu waren aanwezig, ook oud-collega’s vierden zijn pensioen. Patiënten van Vogellanden hadden veel verschillende bedankjes voor hem gemaakt. Er waren kaarten, foto’s en cadeautjes. Collega’s wensten hem het aller beste toe. Daarvoor hadden zij een kersenboom versierd met allemaal wenskaartjes.