Wat is bijzondere tandheelkunde

Voorlezen
Tandarts met patiënt in de tandartststoel

Bijzondere zorg aan gebit en mond 

Bij Vogellanden in Zwolle en Alkmaar kunnen volwassenen, kinderen en jongeren terecht voor bijzondere tandheelkunde. Bijzondere tandheelkunde is zorg aan het gebit en de mond van mensen die niet bij de gewone tandarts terecht kunnen. Dit kan door allerlei redenen. Bijvoorbeeld doordat je een aandoening hebt of erg bang bent voor de behandeling bij de tandarts. 

We behandelen verschillende problemen aan gebit en mond 

We werken in behandelteams. Daarin zitten behandelaren zoals een tandarts die specialist zijn op bepaalde aandachtsgebieden. Wij kijken samen met jou welke behandeling voor jou het beste is. Wij geven advies of nemen de tandheelkundige behandeling helemaal of voor een deel over van jouw gewone tandarts. We werken daarbij samen met andere behandelaren, ziekenhuizen, zorginstellingen en verwijzers in de regio. Je kunt alleen met een verwijzing van jouw huisarts, tandarts of medisch specialist terecht bij Vogellanden.

kindertandarts legt een meisje tandenpoetsen uit

Jouw doelen en wensen in één behandelplan

Als je bij ons in behandeling komt, maak je kennis met de tandarts. Samen bespreken jullie welke wensen, problemen en vragen je hebt. Met die informatie maakt de tandarts een behandelplan. Dit plan bespreken we altijd met jou. Je denkt dus zelf mee. Dat vinden wij belangrijk.

tandarts legt patiënt iets uit

Behandelaren werken samen voor jouw resultaat

Vanuit het behandelplan vormen we een behandelteam. In dit behandelteam zitten de behandelaren die nodig zijn om jou op de beste manier te helpen. De behandelaren van CBT Vogellanden zijn specialist in bijzondere tandheelkunde. Er werken bijvoorbeeld tandartsen voor kinderen en kwetsbare volwassenen, mondhygiënisten en (kinder)psychologen.

De behandelaren werken samen om jouw behandeldoel te halen. Ze bespreken regelmatig met elkaar hoe jouw behandeling gaat en wat er moet gebeuren. Ook zijn ze op de hoogte van jouw situatie. Daardoor krijg jij het beste resultaat.

Samenwerken met andere zorgorganisaties

Tijdens je behandeling bij CBT Vogellanden nemen we de behandeling voor jouw gebit (voor een deel) over van jouw eigen tandarts. De reden waarom je bij ons in behandeling bent, bepaalt hoe de behandeling eruit ziet. Als het nodig is, werken we samen met andere behandelaren, ziekenhuizen, zorginstellingen zoals verpleeghuizen en verwijzers in de regio.

Hoe kom je in behandeling bij CBT Vogellanden

Je komt bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden in behandeling als jouw tandarts, huisarts of een medisch specialist je doorstuurt. In de eerste afspraak bespreken we of we jou kunnen helpen.

Waar kun je een tandartsbehandeling krijgen

Je kunt een behandeling krijgen op verschillende plekken. Het hangt af van jouw situatie waar je terecht kunt. Je vindt hierover meer informatie op de pagina waar bijzondere tandheelkunde.