Beleeftuin Buiten Zinnig

Voorlezen
Bankje in de Beleeftuin Buiten Zinnig Vogellanden

Op deze pagina vind je meer informatie over de Beleeftuin van Vogellanden.

Beleeftuin Buiten Zinnig is een mooie groene plek

Onze beleef- en therapietuin naast het gebouw van Vogellanden biedt een helende omgeving. Hier kan iedereen komen om te genieten en elkaar te ontmoeten. De beleeftuin werkt op een positieve manier mee aan de gezondheid en het geluk van alle patiënten, medewerkers, vrijwilligers en mensen uit de buurt. 

Ergotherapeut met patient in de tuin

Je kunt ook therapie krijgen in de tuin. Daar zijn verschillende oefen- en speelonderdelen te vinden. Ook kun je in de tuin terecht voor een gesprek, een wandeling, ontspanning of zomaar een kopje thee of koffie drinken. Vrijwilligers en bewoners uit de buurt doen samen het onderhoud in de tuin. Dat betekent dat het naast een tuin voor patiënten een buurttuin is voor iedereen.

Ingang beleeftuin Vogellanden

Toegang naar de beleeftuin

Je kunt de beleeftuin op verschillende manieren bereiken:

  • vanuit Vogellanden via de gang van de fysiotherapie
  • via de parkeerplaats aan de achterkant van het hoofdgebouw
  • vanuit de wijk Pierik via het houten hek 

De tuin is elke dag geopend. Er zijn verharde en niet verharde paden. De verharde paden zijn zelfstandig goed te berijden met een rolstoel. In de tuin mag je niet roken. Hulphonden zijn welkom.

patienten en therapeut in gesprek in de tuin

Activiteiten in de tuin

  • Elke maandag is er een werkmiddag vanaf 13.30 uur. Iedereen mag een handje helpen bij het onderhoud van de tuin of even gezellig een kopje thee of koffie te drinken (dat doen we altijd rond 15.00 uur).
  • Elke tweede dinsdag van de maand is er vanaf 15.00 uur een activiteit in de kas onder begeleiding van een activiteitentherapeut. Op de posters in de hal staat het thema en kun je je aanmelden.
  • Elke eerste zaterdag van de maand is er een werkochtend voor vrijwilligers en buurtbewoners. Ook kun je alleen komen koffiedrinken.
Milena staat bij roze roos in de tuin van Vogellanden

Lees ervaringsverhalen van vrijwilligers van Vogellanden

Op deze website bij actueel staan ervaringsverhalen. Bijvoorbeeld het verhaal van Milena. Milena regelt alles in en om de tuin van Vogellanden.

Beleeftuin Vogellanden - Groen verbindt

Vragen over de beleeftuin

Stel je vraag gerust! Tips zijn ook welkom. Mail naar: beleeftuinbuitenzinnig@vogellanden.nl