Behandeling

Voorlezen
patiënt in behandeling stoel bij tandarts Blokland

Jouw behandeling bij bijzondere tandheelkunde

Op deze pagina vind je meer informatie over jouw behandeling bij bijzondere tandheelkunde.

Je bent door jouw huisarts, tandarts of medisch specialist doorverwezen naar Vogellanden

Je kunt alleen met een verwijzing terecht bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT). 

Waar kun je bij ons terecht

Afhankelijk van jouw situatie en leeftijd kun je een behandeling krijgen op verschillende plekken. De contact- en adresgegevens van bijzondere tandheelkunde vind je op de pagina contact.  

Patiënt gaat naar afspraak bijzondere tandheelkunde

We beginnen met een intakegesprek

Je krijgt van ons een afspraak voor een intakegesprek. Je maakt dan kennis met de tandarts. Je bespreekt samen met de tandarts welke wensen, problemen en vragen je hebt. De tandarts beantwoordt vragen en doet meestal een onderzoek van jouw gebit. Heb je een behandeling nodig? Dan kijken wij wanneer je kunt starten met de behandeling. 

Jouw doelen en wensen in 1 behandelplan

De tandarts maakt voor jouw behandeling een behandelplan en stelt een team van behandelaren samen. De behandelaren werken samen met elkaar en met jou om jouw doelen en wensen te behalen. Deze doelen verschillen per persoon. Een behandeling kan soms een paar jaar duren. Wij geven advies of nemen de tandheelkundige behandeling helemaal of voor een deel over van jouw gewone tandarts. Het behandelplan bespreken we altijd met jou. Je denkt dus zelf mee. Dat vinden wij belangrijk.

Wij werken samen met andere zorgorganisaties

We werken samen met ziekenhuizen, verpleeghuizen en verwijzers in de regio. Wij vragen bijvoorbeeld een kaakchirurg of orthodontist mee te denken over jouw behandeling. Ook kunnen we bijvoorbeeld patiënten behandelen in een verpleeghuis.