Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu
sluiten

Afspraak

Voorlezen
Receptioniste maakt afspraak

Alles over jouw afspraak bij Vogellanden

Wil je meer weten over onze gezonde leefstijlprogramma's? Maak vrijblijvend een afspraak, we ontmoeten je graag. 

Afspraak voor het obesitasprogramma

Heb je binnenkort een afspraak bij Vogellanden voor het programma Integrale Behandeling Obesitas? Dan lees je hieronder wat je moet weten over deze afspraak.

Vragenlijsten invullen

Eerst ontvangen wij de verwijsbrief van jouw arts. Die wordt beoordeeld door onze revalidatiearts. Is de verwijzing akkoord, dan word je uitgenodigd voor een intakegesprek. We nemen contact met je op voor het plannen van deze afspraak. We sturen je daarna een aantal vragenlijsten toe. Deze mag je na het invullen naar ons terugsturen.

Eerste afspraak bij Vogellanden

Op de dag van je afspraak kom je bij Vogellanden in Zwolle. Je neemt plaats in de centrale hal van het hoofdgebouw. Wij halen je op uit de hal. Je maakt kennis met de revalidatiearts. Aan de hand van het gesprek bepaalt de revalidatiearts of er een vervolggesprek plaatsvindt. Kom je met de auto? Lees hier meer over de route en over parkeren.  

cliënt in gesprek met psycholoog

De vervolgafspraak

Als je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek, neemt de secretaresse contact met je op. Het vervolggesprek is een intake met de psycholoog. Als voorbereiding op dit gesprek sturen we vragenformulieren naar je op. Die moet je invullen en terugsturen. De revalidatiearts en psycholoog overleggen daarna samen of het IBO-programma bij jou past. Bij definitieve deelname aan het programma volgt er nog een inspanningstest en bloedonderzoek. Daar krijg je uiteraard een uitnodiging voor. 

Na een eventuele afwijzing voor ons programma, kunnen we met je meezoeken naar een passend alternatief.

Wil je jouw afspraak wijzigen of afzeggen?

Geef dit uiterlijk 24 uur voor jouw afspraak door. Zo voorkom je dat jij of je zorgverzekeraar de afspraak moet betalen. Het telefoonnummer vind je in jouw uitnodiging. De telefoonnummers staan ook bij contact op deze website.