Kosten en vergoedingen

Voorlezen
Stapeltjes muntgeld in een hand

Alles over de vergoedingen van het obesitas programma

Voor de overige programma’s die vallen onder gezonde leefstijl is er geen vergoeding van toepassing. 

Vergoeding Integrale Behandeling Obesitas (IBO)

Als je in Nederland woont of werkt en ouder bent dan 18 jaar, moet je een zorgverzekering hebben. Het IBO-programma wordt vergoed vanuit het basispakket van deze zorgverzekering. Hiervoor heb je wel een verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist. 

Administrateur en behandelaar achter de laptop

We handelen de rekening af met jouw zorgverzekeraar

De rekening met de kosten voor een behandeling sturen wij naar jouw zorgverzekeraar. Wij sturen een rekening per periode. De zorgverzekering betaalt de kosten rechtstreeks aan ons. Van jouw zorgverzekering krijg je een overzicht van de kosten. Er staat op vermeld welke kosten worden vergoed en hoeveel eigen risico en/of eigen bijdrage je moet betalen. 

Eigen risico

Je betaalt vanaf 18 jaar een verplicht eigen risico. Dit betekent dat je een deel van jouw zorgkosten zelf betaalt. Voor kinderen onder de 18 jaar betaal je geen eigen risico. Het kan zijn dat je naast het verplichte eigen risico, een vrijwillig eigen risico moet betalen. Dit heb je zelf afgesproken met jouw zorgverzekeraar. Voor sommige zorg betaal je een eigen bijdrage. Dit is iets anders dan het eigen risico. De eigen bijdrage geldt voor iedereen.
Voor vragen over het afgesproken eigen risico en een eigen bijdrage kun je terecht bij jouw zorgverzekeraar.

Workshops en clinics

Binnen het programma worden er soms workshops en clinics georganiseerd die buiten de verzekerde zorg vallen. Hier kan een eigen bijdrage voor gevraagd worden.

 

receptioniste aan de telefoon

Verander je van zorgverzekeraar?

Geef dit zo snel mogelijk door aan ons. Je vindt onze gegevens bij contact. Vogellanden stuurt de rekening voor de behandeling naar de zorgverzekeraar waar je op de startdatum van de behandeling verzekerd bent. Die zorgverzekeraar krijgt dus de rekening, ook wanneer je tijdens de behandeling overstapt naar een andere zorgverzekeraar zonder dit te melden. Om misstanden te voorkomen vragen wij je verandering van zorgverzekeraar daarom direct te melden. Wij verwerken uw zorgnota dan zoals is afgesproken met uw nieuwe zorgverzekeraar.

Je moet zelf de kosten betalen als je niet verzekerd bent

Ben je ouder dan 18 jaar en niet verzekerd voor zorg? Dan betaal je de kosten van de behandeling zelf. Je betaalt meestal eerst een voorschot van de te verwachten kosten. Wij brengen dan de zogenaamde ‘passantentarieven’ in rekening. Open met deze link het bestand met de passantentarieven van 2023. Dit zijn de maximumtarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vaststelt. Voor de behandeling start, hebben wij een ondertekend 'Formulier onverzekerde revalidanten' nodig. Deze kun je ophalen bij ons secretariaat en ondertekend retourneren.

Meer informatie

Meer informatie over vergoedingen en kosten vind je op dezorgnota.nl en de website van de NZA. Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op.