Afspraak

Voorlezen
Tekening mannetje oefent op een loopbrug

Alles over jouw afspraak bij Vogellanden

Heb je binnenkort een afspraak voor revalidatie bij Vogellanden in Zwolle? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw afspraak.

Je komt bij ons terecht als je wordt doorverwezen

Je kunt alleen met een verwijzing terecht bij Vogellanden. Wij nodigen jou uit voor een eerste gesprek met een revalidatiearts.

Ben je een kind? 
Dan kom je samen met jouw ouders of verzorgers naar Vogellanden. We kijken samen met jou en jouw ouders of verzorgers wat jij nodig hebt.

Wat neem je mee voor je eerste gesprek?

  • Je eigen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
  • Verzekeringspas
  • Medicijnenoverzicht. Dan weet de revalidatiearts welke medicijnen je gebruikt. Vraag jouw apotheek om een overzicht. Geef het aan als je ergens allergisch voor bent.
  • Extra informatie (als je dit hebt)
    • Medische gegevens uit het ziekenhuis
    • Een verslag van de logopedist of fysiotherapeut die je nu hebt.
  • Partner, ouder, verzorger, vriend of bekende. Neem ze mee. Vaak horen twee personen meer dan één.

Bedenk van tevoren wat je wilt weten

Wat wil je bereiken en vertellen aan jouw revalidatiearts? Probeer het gesprek voor te bereiden. Schrijf jouw vragen op. Zo vergeet je niets.

We werken op verschillende locaties in Zwolle

Kijk op jouw uitnodiging waar je moet zijn. Je kunt bij Vogellanden op verschillende plekken revalideren. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact. Kom je met de auto naar het hoofdgebouw van Vogellanden? Dan kun je parkeren achter het gebouw.

Meld je bij het secretariaat als je naar ons komt voor een eerste gesprek

Onze medewerkers van het secretariaat geven je informatie en stellen een aantal vragen. Ze maken ook een foto van jou, deze komt in ons digitale patiëntendossier.

Je kunt in de wachtruimte wachten op de revalidatiearts

Jouw revalidatiearts haalt je in de wachtruimte op. Neem wat te drinken als je dorst hebt. Koffie en thee is gratis.

Tekening met mannetje op de loopbrug

De revalidatiearts of arts-assistent maakt kennis met jou

Je vertelt de arts wat jouw vragen of zorgen zijn, wat je moeilijk vindt en hoe je denkt dat we je het beste kunnen helpen. De revalidatiearts beantwoordt (medische) vragen en doet een medisch onderzoek. Ook doet de arts een paar testen.

 

Na het eerste gesprek kijkt de arts of je een behandeling nodig hebt

Is dit het geval? Dan kijken wij wanneer je kunt starten met de behandeling. Je maakt daarna eerst kennis met jouw behandelteam. Dit behandelteam kan bestaan uit verschillende behandelaren.

Wil je jouw afspraak wijzigen of afzeggen?

Geef dit uiterlijk 24 uur voor jouw afspraak door. Zo voorkom je dat jij of je zorgverzekeraar de afspraak moet betalen. Het telefoonnummer vind je in jouw uitnodiging. De telefoonnummers staan ook bij contact op deze website.

Geef veranderingen in jouw persoonsgegevens aan ons door

Ben je verhuisd? Heb je een andere huisarts? Of is er iets anders veranderd? Geef dit door aan de medewerkers van het secretariaat. Zij passen dan jouw gegevens aan. 

In Mijn Vogellanden vind je jouw afspraken

Mijn Vogellanden is ons online patiëntenportaal. Je vindt daar onder andere jouw behandelplan, afspraken en brieven. Je kunt de afspraken ook per mail krijgen.

Wij gaan zorgvuldig om met jouw privacy

Bij ons gelden de regels van privacy en geheimhouding zoals die in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staan. Dat betekent dat iemand niet zomaar bij jouw persoonlijke gegevens kan.

Respecteer de privacy van jouw medepatiënten, bezoekers en personeel

Vraag ze altijd om toestemming als je foto’s, video’s of geluidsopnames maakt. En als je deze wilt verspreiden via bijvoorbeeld sociale media.