Deltion College doneert motorblok aan Vogellanden

Nieuws
30-01-2023
Voorlezen
Patiënt en activiteitentherapeut nemen motorblok in ontvangst van docent Deltion College

Een motorblok voor activiteitentherapie

Vogellanden biedt patiënten activiteitentherapie tijdens hun revalidatie. Een activiteitentherapeut helpt patiënten met werken aan hun revalidatiedoelen door het doen van creatieve activiteiten. Het motorblok van Deltion College wordt bij activiteitentherapie gebruikt, zodat patiënten hieraan kunnen sleutelen als oefening.

Het doen van technische oefeningen helpt patiënten bij het revalideren

Bij de activiteitentherapie krijgen patiënten therapie tijdens het doen van creatieve activiteiten. Patiënten kunnen op verschillende manieren werken aan hun revalidatiedoelen. Ze kunnen bijvoorbeeld hun fijne motoriek, of met andere woorden: de kleinere bewegingen, trainen door te kleien of te schilderen. Sommige patiënten zijn graag technisch bezig. Voor hen is sleutelen aan een motorblok een leuke uitdaging.

Het dopje van het motorblok wordt vastgemaakt

Technische kennis is niet nodig

Het motorblok is leuk voor patiënten met technische kennis. Zij kunnen proberen het blok uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Maar een patiënt zonder technische kennis kan ook taken doen, zoals een dekseltje vastmaken. Het Deltion College heeft verschillende gereedschappen meegegeven om aan het blok te sleutelen. Het motorblok zit op een standaard op wieltjes. Zo is hij makkelijk te gebruiken op verschillende plekken en voor iedereen die er mee wil werken.

Motorblok van een Buell motorfiets

Het motorblok komt van een Buell motorfiets. Dat is een klein Amerikaans merk. Voor echte kenners is het een speciale motor, want er zijn niet zoveel van en ze worden ook niet meer gemaakt.

Meer weten over activiteitentherapie?

Lees het verhaal van Rinske als je meer wilt weten over activiteitentherapie. Rinske is activiteitentherapeut bij Vogellanden.