Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu
sluiten

Activiteitentherapeuten

Voorlezen
Revalidant schildert samen met activiteitentherapeut

Wat doet de activiteitentherapeut?

Met de activiteitentherapeut werk je aan jouw revalidatie door het doen van creatieve activiteiten waar je van leert. Bijvoorbeeld houtbewerken, sieraden maken, schilderen en leren werken op de computer. Door deze activiteiten werk je bijvoorbeeld aan herstel van je aangedane arm, je geheugen, goed zitten en staan. 

2 handen die kralen rijgen bij activiteitentherapie

Je kunt alleen of in een groep een activiteit doen

Samen met de activiteitentherapeut kijk je welke mogelijkheden goed voor jou zijn. Past alleen iets doen beter bij jou? Of doe je liever iets in een groep? Door een groepsactiviteit kom je in contact met andere patiënten. Je leert elkaar kennen en je kunt ervaringen met elkaar delen.

Soms is het door een beperking niet meer mogelijk om je werk of hobby uit te voeren. Samen met de activiteitentherapeut kijk je dan hoe je dit op een andere manier toch kunt doen Daarnaast kun je in deze therapie ervaren van welke activiteiten je blij wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe hobby of vrijwilligerswerk vinden. Ook helpt de activiteitentherapeut je voorbereiden op het gesprek met de Wmo-medewerker van de gemeente. Daarin kun je het hebben over mogelijkheden voor dagbesteding, als je niet terug kunt naar je werk.