Behandeling

Voorlezen
Revalidatiearts onderzoekt arm van een patiënt

Jouw revalidatiebehandeling bij Vogellanden

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over jouw revalidatiebehandeling.

Je bent door jouw huisarts of medisch specialist doorverwezen naar Vogellanden

Je kunt alleen met een verwijzing terecht bij Vogellanden, centrum voor revalidatie voor volwassenen, kinderen en jongeren. 

Waar kun je bij ons terecht? 

Afhankelijk van jouw situatie en leeftijd kun je een behandeling krijgen op verschillende plekken. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact.

patiënt in gesprek met de arts

Je geeft aan wat je nodig hebt

Tijdens een eerste afspraak vertel je de arts wat jouw vragen of zorgen zijn, wat je moeilijk vindt en hoe je denkt dat we je het beste kunnen helpen. De revalidatiearts beantwoordt vragen en doet een medisch onderzoek. Ook doet de arts een paar testen. 

Ben je een kind? 
Dan kom je samen met jouw ouders of verzorgers naar Vogellanden. We kijken samen met jou en jouw ouders of verzorgers waar jij behoefte aan hebt.

Jouw behandelteam bestaat uit verschillende behandelaren

De revalidatiearts stelt voor jouw behandeling een team van behandelaren samen. De behandelaren werken samen met elkaar en met jou om jouw doelen te behalen. De revalidatiearts geeft leiding aan dit team.  

Het behandelteam bespreekt samen met jou de behandeling en jouw behandelplan

Je denkt dus zelf mee. Dat vinden wij belangrijk. De eerste tijd van je behandeling is een observatieperiode. Daarin onderzoeken we samen welke hulp je nodig hebt en wat je wilt bereiken. Tijdens de observatieperiode bepalen we samen met jou hoeveel en welke therapie het beste voor je is. Dit verschilt namelijk per persoon.

De behandeling bestaat vaak uit verschillende thema’s

Welke thema’s van toepassing zijn hangt af van jouw hulpvraag. Bekijk alle thema's

Meisje met moeder op de bank en hebben plezier

Jouw familie en vrienden betrekken we graag bij jouw behandeling

Revalideren doe je niet alleen. Het is belangrijk dat je hulp krijgt van mensen in jouw omgeving. Ze kunnen een grote steun zijn. Maar ook zij ervaren de gevolgen van jouw aandoening. Hebben zij behoefte aan extra ondersteuning? Geef dit aan bij jouw behandelaren.

Man oefent thuis met gewichten voor een computer

Je kunt ook vanuit huis aan jouw revalidatie werken

Jouw behandelaar kan speciaal voor jou een digitaal revalidatieprogramma maken. Het programma staat in de Revalidatie App. Deze app is een online omgeving die je kunt bekijken via jouw telefoon, tablet of computer. Jouw behandelaar geeft je via deze app informatie, maakt schema’s met activiteiten en zet de oefeningen digitaal voor jou klaar.