Chronische pijn

Voorlezen
Behandelaar doet bewegingsoefeningen in beleeftuin met patiƫnt

Revalidatie bij chronische pijn

Chronische pijn heeft een grote invloed op het dagelijks leven. De pijn zorgt er vaak voor dat je de dingen die je graag doet, niet meer goed kunt doen. Bij revalidatiecentrum Vogellanden coachen wij je naar een leven waarin de pijn jouw leven niet meer beheerst. Je ontdekt en ervaart wat je allemaal nog wel kunt en waar je energie van krijgt.

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer dan 3 maanden duurt. Voor deze pijnklachten is geen duidelijke lichamelijke verklaring. Vaak gaat chronische pijn samen met chronische vermoeidheid. Pijn heeft invloed op jouw dagelijkse bezigheden. Je kunt door pijn minder energie hebben, waardoor je misschien gestopt bent met bijvoorbeeld zoals sporten, werken, naar school gaan en op visite gaan bij familie en vrienden. Dit kan ervoor zorgen dat je je minder gelukkig voelt. 

Wat is pijnrevalidatie?

Tijdens pijnrevalidatie leer je zo goed mogelijk om te gaan met de pijn. Het neemt de pijn niet weg. Je leert hoe pijn werkt, wat invloed heeft op jouw klachten en hoe je hier grip op krijgt. Je ontdekt en ervaart waar je grenzen liggen. Je leert ruimte te maken in je leven voor de dingen die jij belangrijk en leuk vindt. En waar je energie van krijgt.

Waar kun je revalideren? 

Afhankelijk van jouw situatie en leeftijd kun je een behandeling krijgen op verschillende plekken. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact.

gezin op het strand

Jouw behandeling

Tijdens een eerste afspraak (intakegesprek) bespreek je met de revalidatiearts welke wensen, problemen en vragen je hebt. Vaak heb je ook nog een gesprek met een andere behandelaar zoals een psycholoog of maatschappelijk werker. En afhankelijk van jouw situatie leer je eerst meer over pijn. Heb je daarna een behandeling nodig? Dan kijken wij wanneer je kunt starten met de behandeling. De revalidatiearts stelt voor jouw behandeling een team van behandelaren samen. Zij bespreken samen met jou de behandeling en jouw behandelplan. Je denkt dus zelf mee. Dat vinden wij belangrijk.

Ben je een kind?
Dan kom je samen met jouw ouders naar Vogellanden. We kijken samen met jou en jouw ouders waar jij behoefte aan hebt. Jouw ouders betrekken we ook bij de behandeling. Ben je al wat ouder? Dan bespreken we steeds meer met jou.

Thema’s
De behandeling bestaat vaak uit verschillende thema’s zoals bewegen en sporten, vrije tijd, emoties en gedrag, werk, school en opleiding. Welke thema's van toepassing zijn hangt af van jouw hulpvraag. bekijk alle thema's

Je volgt de behandeling alleen of in een groep

Je werkt met verschillende behandelaren aan jouw hulpvragen. Dit doe je alleen of in een groep. Als je een behandeling in een groep volgt, kom je in contact met andere patiënten met chronische pijn. Je leert elkaar kennen en je kunt ervaringen met elkaar delen. 

Handige websites voor meer informatie

Er zijn ook verschillende boeken die je kunt lezen over pijn

Pijn zonder strijd van Jaap Spaans (ISBN 9789031385485)
Leven met pijn van Martine Veehof (ISBN 9789461050816)
Pijn & het brein van Annemarieke Fleming (ISBN 9789035144279)

Revalidatieartsen

Hieronder staan een aantal revalidatieartsen. Op de pagina revalidatiearts vind je alle artsen van Vogellanden.

 • M. Feldmann - Bakema

  Revalidatiearts
  Volwassenen
  BIG code: 99055069701
  Pasfoto Revalidatiearts M. Feldmann - Bakema
 • K. Burger

  Revalidatiearts
  Jongeren 12-20 jaar, Hengeveld
  BIG code: 19046446901
  Pasfoto Revalidatiearts Kinderen En Jongeren K. Burger

Verhaal Chronische pijn