Kliniek volwassenen

Voorlezen
Patiënt ligt in bed kliniek Vogellanden

Een prettig verblijf in onze kliniek voor optimaal herstel

Je revalideert in onze kliniek als je bij Vogellanden opgenomen wordt. Je verblijft dan tijdelijk in ons revalidatiecentrum in Zwolle. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact.

Wat is klinische revalidatie?

Tijdens een revalidatiebehandeling vanuit onze kliniek verblijf je in Vogellanden. Onze verpleegkundigen ondersteunen je waar nodig en leren je weer zo zelfstandig mogelijk voor jezelf te zorgen. Tijdens je verblijf krijg je van behandelaren intensieve therapie, waarin je aan jouw doelen werkt.

Verpleegkundige en patiënt in huiskamer kliniek Vogellanden

De kliniek is op de eerste verdieping van het hoofdgebouw

Er zijn 3 afdelingen: Ibis, Wielewaal en Grutto. We hebben 52 bedden verdeeld over een-of tweepersoonskamers. Als je voor opname vanuit huis of ziekenhuis naar ons toekomt dan brengen we je naar jouw kamer. Elke afdeling heeft een of meer eigen huiskamers. Hier kun je ontbijten en lunchen. 

In onze kliniek hebben we onder andere een lichtplan

Je kunt door een letsel overgevoelig reageren op prikkels zoals licht, geluid en kleuren. In onze kliniek kunnen we de lichtsterkte afstemmen op wat jij nodig hebt.

Je volgt doordeweeks therapie

Afhankelijk van jouw behandelplan en waarom je bij ons revalideert, volg je verschillende therapieën. Meestal heb je van maandag tot en met vrijdag een programma waarin therapie over de dag verdeeld is. In de planning houden we rekening met hoeveel je aankan. Aan de hand daarvan, plannen we ook voldoende rustmomenten in.

Er zijn verschillende behandelruimtes

Op de begane grond wordt therapie gegeven in het zwembad, de sporthal, in een trainingszaal met sport- en oefenmateriaal, in de Beleeftuin of in een behandel- of gespreksruimte. Op de eerste verdieping is een ruimte voor activiteitentherapie en fitness. Alle verdiepingen zijn toegankelijk met de trap of lift.

Weekendverlof helpt bij het revalideren

Je wilt uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk deelnemen aan het dagelijkse leven. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk in je eigen omgeving revalideert. Dat doe je door met verlof naar huis te gaan. Dit kan in het weekend zijn, maar ook doordeweeks. Jij overlegt met de revalidatiearts en het behandelteam of en wanneer je met verlof kunt.

We hebben geen vaste bezoektijden

Jouw familie en vrienden zijn natuurlijk welkom om jou te bezoeken tijdens je verblijf in Vogellanden. We hebben geen vaste bezoektijden. Overdag is bezoek welkom in overleg met de verpleegkundige.

Jouw familie en vrienden worden betrokken bij jouw behandeling

We betrekken je familie of vrienden graag bij de revalidatiebehandeling. In overleg met de plannen we meeloopdagen met hen in. Tijdens een meeloopdag lopen zij een dag(deel) mee met jouw therapieprogramma. 

Patiënt met vrijwilligers in de tuin van Vogellanden

Je kunt ontspannen in de Beleeftuin

Wij hebben een prachtige beleeftuin waar je kunt ontspannen, wandelen en tuinieren. In de tuin zijn verschillende oefen- en speelelementen. Je kunt dus ook met onze therapeuten buiten oefenen. 

We serveren gezond eten

Elke dag in de kliniek verzorgen wij jouw ontbijt, lunch en diner. Het ontbijt en de lunch worden in de gezamenlijke huiskamers gegeten. Tenzij jou dit niet lukt, bijvoorbeeld doordat je dan teveel prikkels ervaart of slikproblemen hebt. Je wordt dan bij jouw eetmomenten begeleid, bijvoorbeeld op jouw kamer. Het avondeten wordt geserveerd in ons restaurant. Hier is een wisselend menu. Op de meeste dagen wordt er vers door onze chefs gekookt. Lees meer over het restaurant