Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu
sluiten

Extreme angst

Voorlezen
De tandarts kan helpen jouw angst voor behandeling bij de tandarts te overwinnen in Zwolle

Extreme angst voor behandeling bij de tandarts

Sommige mensen zijn zo bang om door de tandarts behandeld te worden, dat zij niet goed naar de tandarts durven. Bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) Vogellanden kun je behandeld worden om je angst voor de tandarts te overwinnen. 

Wat is angst voor de tandarts?

Eén op de 6 mensen heeft extreme angst voor de tandarts. Zij krijgen bijvoorbeeld hartkloppingen, last van misselijkheid of raken in paniek als zij naar de tandarts moeten. Soms is de angst zo groot, dat zij daardoor niet meer naar de tandarts gaan. Hierdoor kunnen zij problemen krijgen met hun gebit en mond.

Je angst voor de tandarts overwinnen

Ben je bang voor de tandarts? Je kunt jouw angst voor de tandarts overwinnen bij Centrum Bijzondere Tandheelkunde Vogellanden in Zwolle. Je krijgt speciale angstbegeleiding, zodat je weer zonder problemen terug kunt naar je eigen tandarts. 

Het overwinnen van angst voor de tandarts gaat niet vanzelf. Het vraagt veel inzet, want je moet er vooral zelf aan werken. Het is dus niet zo dat je onder een ‘roesje’ of narcose behandeld wordt om van je gebitsproblemen af te komen. Samen kijken we welke behandeling voor jou het beste is.

Tijdens angstbehandeling wordt duidelijk uitgelegd wat de tandarts gaat doen

Hoe ziet angstbehandeling bij Vogellanden eruit?

De tandarts of medisch specialist heeft jou naar ons doorverwezen. Je krijgt van ons een afspraak voor een intakegesprek. Je maakt dan kennis met de tandarts. In dit kennismakingsgesprek bespreken jullie waarvoor je bang bent, op welke momenten dat is en wat er dan met je gebeurt. Soms werken we samen met een psycholoog. Deze onderzoekt hoe jouw angst is ontstaan en adviseert over de behandeling. De tandarts geeft aan of je een behandeling nodig hebt Is dit het geval? Dan kijken wij wanneer je kun starten met de behandeling. De tandarts stelt een team van behandelaren samen. Daarin werken verschillende behandelaren samen voor jouw behandeling. Zij zijn allemaal op de hoogte van jouw behandelplan. Je hoeft daardoor niet telkens opnieuw uit te leggen waarvoor je komt.

Voor de behandeling kom je naar Vogellanden

Je word in de tandartsstoel behandeld door de tandarts. Samen zoeken we een manier om met je angst om te gaan. We leggen bijvoorbeeld precies uit wat we doen. Ondertussen wordt je gebit verzorgd. We nemen daarbij kleine stapjes die voor jou te overzien zijn.

Ook leer je in de behandeling hoe jij je gebit en mond goed verzorgt. Hiervoor krijg je advies en oefeningen.

We werken samen met je eigen tandarts

Je hoeft niet voor alle noodzakelijke behandelingen voor je gebit naar het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT). Tijdens je behandeling bij het CBT blijf je ook onder behandeling van je eigen tandarts. Wij adviseren jouw tandarts over hoe je het beste geholpen wordt bij je angst. Op die manier werken we samen toe naar het overwinnen van jouw angst.

Tandartsen

Hieronder staan een aantal tandartsen. Op de pagina tandartsen vind je alle tandartsen van Vogellanden.

Pasfoto Tandarts Nelja van der Zwaag
N. van der Zwaag
Tandarts
BIG code: 59913209902
Pasfoto Tandarts Rients-Germ van Wijngaarden
R.G. van Wijngaarden
Tandarts
BIG code: 79915962702
Pasfoto Tandarts Gerieke Holtman - Timmer
G. Holtman - Timmer
Tandarts
BIG code: 19910071402