Polikliniek voor jongvolwassenen

Voorlezen
jongvolwassenen vrouw in rolstoel

Revalidatie voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar 

Je revalideert op onze polikliniek jongvolwassenen als je tussen 15 en 25 jaar bent. Je komt dan voor therapie vanuit huis naar Vogellanden. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact.

Is de polikliniek jongvolwassenen iets voor jou? 

Je ontwikkeling loopt anders door een aangeboren aandoening, ziekte, ongeluk of operatie. Nu je volwassen wordt, verandert er veel voor je. Je staat voor allerlei keuzes en je eigen verantwoordelijkheid groeit. Misschien heb je vragen over hoe je alle uitdagingen in je leven kunt aanpakken. 

Bijvoorbeeld:

  • Hoe kies ik een opleiding die bij mij past?
  • Hoe kom ik aan een baan?
  • Als ik op mijzelf wil wonen, wat moet ik dan allemaal regelen en kunnen?
  • Hoe ga ik om met mijn beperkingen?
  • Hoe krijg ik een leuke relatie?
  • Welke sporten kan ik doen?
  • Wat kan ik doen in mijn vrije tijd? 

Wat is poliklinische revalidatie?

Tijdens een behandeling op onze polikliniek woon je thuis en kom je naar Vogellanden om therapie te volgen. Je volgt minimaal 2 verschillende therapieën. Je hebt bijvoorbeeld een gesprek met een psycholoog of een adviseur arbeid. Hoeveel keer per week je naar Vogellanden komt, hangt af van jouw behandeling. 

Tiener in gesprek met een revalidatiearts

We beginnen met een intakegesprek 

De huisarts of medisch specialist heeft jou naar ons doorverwezen. Je krijgt van ons een afspraak voor een intakegesprek met de revalidatiearts

Na de intake kijkt de arts of je een behandeling nodig hebt

Is dit het geval? Dan kijken wij wanneer je kunt starten met de verschillende therapieën. En maak je kennis met jouw behandelaren. De revalidatiearts geeft leiding aan jouw team van behandelaren.

Jouw familie en vrienden betrekken we graag bij jouw behandeling

Revalideren doe je niet alleen. Het is belangrijk dat je hulp krijgt van mensen in jouw omgeving. Ze kunnen een grote steun zijn. Maar ook zij ervaren de gevolgen van jouw aandoening. Hebben zij extra hulp nodig? Geef dit aan bij jouw behandelaren.

Handige websites voor meer informatie

patiƫnt en behandelaar in zwembad van Vogellanden

Waar vind je de behandelruimtes in het hoofdgebouw?

Alle soorten therapie en behandelruimtes staan in het gebouw aangegeven op bordjes die bij en in de gangen hangen. Op de begane grond kun je therapie krijgen in het zwembad, de sporthal, in een trainingszaal met sport- en oefenmateriaal of in een behandelkamer. En wil je graag een moment voor jezelf hebben? Er is ook een rustruimte op de begane grond. Op de eerste verdieping is een ruimte voor activiteitentherapie. Op de tweede verdieping zijn de vergaderruimtes. Daar heb je ook de gesprekken met het behandelteam over jouw behandelplan. Alle verdiepingen zijn bereikbaar met de trap of lift.

jongvolwassen vrouw in de tuin van Vogellanden

Wat zie je in het gebouw kinderrevalidatie?

Alle soorten therapie en behandelruimtes staan in dit gebouw ook aangegeven op bordjes die bij en in de gangen hangen. Er is een wachtruimte, gymzaal, een motoriekruimte, een oefenruimte voor fysiotherapie en er zijn behandelkamers. De eerste verdieping is bereikbaar met de trap of lift.

Je kunt ontspannen in de Beleeftuin

Wij hebben een prachtige Beleeftuin waar je kunt ontspannen, wandelen en tuinieren. In de tuin zijn verschillende oefen- en speelonderdelen. Je kunt dus ook met onze therapeuten buiten oefenen. 

Je kunt in ons restaurant gezond eten

Naast ontspannen in de Beleeftuin, kun je ook even bijkomen en een hapje eten of iets drinken in het restaurant. Ook deze vind je op de begane grond. Onze koks maken hier verse salades en soepen. Ook is er een yoghurtbar en kun je er verschillende soorten vers brood krijgen. Het restaurant is voor de lunch geopend van 11.30 tot 13.30 uur.