Gezonde leefstijl voor organisaties

Voorlezen
Groepsoefening in beleeftuin van Vogellanden

Gezonde medewerkers, gezonde organisaties

Het aanmoedigen van een gezonde leefstijl vinden wij belangrijk. Een gezonde leefstijl maakt dat je je fitter en energieker voelt. Het voorkomt ziektes en versnelt het herstel als je ziek bent geweest of een aandoening hebt. Daarvoor coachen en begeleiden we werkgevers en hun medewerkers. Zodat zoveel mogelijk mensen, zo gezond mogelijk leven. Hieronder lees je wat ons aanbod voor organisaties is. 

Leefstijladviesprogramma 2xFIT

Gezonde leefstijl gaat niet alleen over voeding en slaap. Voor een gezond en gelukkig leven is het ook belangrijk dat je op de juiste werkplek zit. In het programma 2xFIT hebben we aandacht voor de leefstijl én de loopbaan van jouw medewerkers. Dit zorgt voor een gezonde organisatie, een laag ziekteverzuim en enthousiaste medewerkers. Wij coachen jouw medewerkers om zelf de leiding te nemen voor een vitaal en gelukkig leven.

Behandelaar en cliƫnten gezonde leefstijl in beleeftuin

Wat is 2xFIT?

Dit is een programma dat voor jouw organisatie speciaal gemaakt wordt en bestaat uit een combinatie van leefstijlprogramma’s. Het bestaat uit: Fit in je werk en Fit als persoon. Voor ‘Fit in je werk’ bieden we loopbaancoaching, scholing en ontwikkeling van medewerkers en teams. Fit als persoon bestaat uit leefstijlcoaching, de training leefstijl en positieve gezondheid en/of de vitaliteitschallenge. Deze programma’s kunnen in 2xFIT naar wens gecombineerd worden, maar zijn ook los te gebruiken.

Programma speciaal voor jouw medewerkers

Voordat medewerkers aan het 2xFIT beginnen, bespreken we jouw wensen als werkgever. Zo passen we het programma helemaal aan op jouw medewerkers. Na het kennismakingsgesprek volgt een aanbod en prijs op maat.

Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is persoonlijke coaching voor medewerkers die een steuntje in de rug willen om tot blijvende gedragsverandering te komen. Deze vorm van coaching is al jaren beschikbaar voor de medewerkers van Vogellanden. Binnen onze organisatie is dit een succes en heeft dit programma als gevolg dat we een laag verzuim en hoge medewerkerstevredenheid hebben. Daarom geven we leefstijlcoaching nu ook aan medewerkers van andere organisaties.

Ilse met deelnemer in de beleeftuin

Leefstijlcoaching in de praktijk

Tijdens een individueel coachingstraject werkt de medewerker aan zijn/haar wensen en doelen. Eén van onze leefstijlcoaches ondersteunt de medewerker in een aantal coachsessies naar een gezonde(re) leefstijl

Als werkgever spreek je met Vogellanden af in hoeveel afspraken jouw medewerker gecoacht wordt. De eerste afspraak tussen leefstijlcoach en medewerker is altijd een intakegesprek. In dit gesprek maken zij samen een duidelijk plan van aanpak voor het aantal afgesproken coachsessies. 

Training Leefstijl en Positieve gezondheid

Zet aandacht voor leefstijl bij je medewerkers op de kaart met de training Leefstijl en Positieve gezondheid.

 

Oefening in beleeftuin met bal

Jouw medewerkers krijgen tips en informatie

We hebben de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan over gezonde leefstijl. Met deze informatie hebben we de interactieve, inspirerende training Leefstijl en Positieve Gezondheid ontwikkeld.

In de training bespreken de deelnemers hun leefstijl en gezondheid. Zij krijgen informatie en tips over de leefstijlgebieden bewegen en trainen, voeding, slaap, ontspanning. En hoe je die positief kunt beïnvloeden. Daarnaast kunnen zij ook hun ervaringen op dit gebied delen. De training is interactief en wordt met veel enthousiasme en kennis gegeven door een leefstijlcoach van Vogellanden. De training duurt een dagdeel.

Vitaliteitschallenge

Met de vitaliteitschallenge kun je een gezonde leefstijl bekendmaken bij zoveel mogelijk medewerkers in jouw organisatie. Met als doel dat hun gedrag blijvend veranderd.

patient doet mee aan een challenge in de tuin van vogellanden

Wat houdt de challenge in?

Met de vitaliteitschallenge gaan zoveel mogelijk mensen in jouw organisatie op een leuke manier bezig met een gezonde(re) leefstijl. In een afgesproken periode gaan medewerkers aan de slag met de leefstijlthema’s bewegen en trainen,  slaap, voeding en ontspanning. Elke dag, week of maand krijgen de deelnemers een opdracht toegestuurd. Deze uitdagingen doen zij individueel, maar ze kunnen het bijvoorbeeld wel ‘tegen elkaar opnemen’ en elkaar zo motiveren. 

De opdrachten zijn makkelijk. Iedereen kan eraan meedoen. Bijvoorbeeld elke dag een stuk wandelen of juist voldoende slapen. Samen met jou als werkgever maken we de challenge geschikt voor jouw organisatie, zodat deze maximaal aansluit. Alle deelnemers bepalen zelf hoeveel tijd ze eraan besteden. Wij geven leuke achtergrondinformatie om met medewerkers te delen. En we organiseren interactieve themaworkshops. Zo zorgen we ervoor dat gezondheid en vitaliteit leeft in je organisatie.