Wat is Gezonde leefstijl

Voorlezen
Deelnemer Gezonde leefstijl doet oefening met behandelaar in de tuin

Meer dan alleen goede voeding

Een gezonde leefstijl is goed zorgen voor je lichaam én je geest. 

In de tuin van Vogellanden Zwolle trainen deelnemers in een groep

Wat is een gezonde leefstijl?

Aandacht voor je leefstijl is belangrijk. Jouw gezondheid wordt beïnvloed door je leefstijl en leefomgeving. Met een gezonde leefstijl kun je ziektes voorkomen. En herstel na een ziekte of ongeluk versnellen. Een gezonde leefstijl is meer dan alleen goede voeding. Het is eigenlijk goed zorgen voor je lichaam én je geest. Dus voldoende bewegen, afwisselend en gezond eten, een goede nachtrust, zingeving en ontspannen waar het kan. Is dat in balans? Dan heb je vaak meer energie, sta je positiever in het leven en word je minder snel ziek.

Een ongezonde leefstijl geeft vaker klachten

Je hebt meestal minder energie en vaker lichamelijke of geestelijke klachten. Soms neemt je gewicht toe. Ongezond leven vergroot de kans op ziekten en aandoeningen. Je kunt bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking of een vorm van kanker krijgen. Ook komt een depressie of burn-out vaker voor bij mensen met een ongezonde leefstijl. 

bankje met de tekst 'even genieten' in de tuin van Vogellanden

Vogellanden begeleidt mensen naar een gezonde leefstijl

Wij leveren graag een bijdrage aan een vorm van gezondheidszorg die de oorzaak aanpakt van leefstijlgerelateerde chronische aandoeningen. Want voorkomen is beter dan genezen. Bij Vogellanden leren we mensen om zelf de regie te nemen over een vitaal en gezond leven.

Zo helpen we je aan een gezonde leefstijl

De eerste stap is dat je begrijpt welke leefstijl je hebt. En dat je jouw gedrag echt blijvend wilt veranderen. Dat hoef je niet alleen te doen. Wij helpen je graag. Wij hebben veel kennis en ervaring met medische specialistische revalidatie. Daarnaast begeleiden we al jaren mensen met obesitas. Verder passen we een gezonde leefstijl in in onze behandelingen en adviseren we andere organisaties. In onze aanpak en behandeling werken we vanuit verschillende thema’s: voeding, beweging en trainen, slaap en ontspanning.

Voor wie zijn de programma's uit een gezonde leefstijl

Eigenlijk voor iedereen die graag aandacht wil voor een gezond en vitaal leven. Dat kunnen onze patiënten zijn, deelnemers aan ons obesitasprogramma, organisaties die willen investeren in gezondheid en vitaliteit en medewerkers van Vogellanden.

twee vrouwen oefenen buiten in de beleeftuin met een therapeut aan kracht en balans

Vogellanden heeft verschillende programma's voor een gezonde leefstijl

Waar vind je ons?

Vogellanden is een centrum in Zwolle voor medisch specialistische revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl voor jong en oud. Een betrouwbaar team van professionals staat voor jou klaar. Wij coachen onze patiënten en deelnemers naar een zo goed mogelijk leven. Ook werken we veel samen met andere expertisecentra in de regio. We bieden onze diensten aan bij Vogellanden en op locatie.

Voorkomen is beter dan genezen