Maatregelen corona in Vogellanden
Toegankelijkheidsmenu
sluiten

Wat is Gezonde leefstijl

Voorlezen
Deelnemer IBO programma doet oefening met behandelaar

Meer dan alleen goede voeding

Een gezonde leefstijl is goed zorgen voor je lichaam én je geest. 

In de tuin van Vogellanden Zwolle trainen deelnemers in een groep

Wat is een gezonde leefstijl?

Aandacht voor je leefstijl is belangrijk. Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze leefstijl en leefomgeving. Met een gezonde leefstijl kun je ziektes voorkomen. En herstel na een ziekte of ongeval versnellen. Een gezonde leefstijl is meer dan alleen goede voeding. Het is eigenlijk goed zorgen voor je lichaam én je geest. Dus voldoende bewegen, gevarieerd en gezond eten, een goede nachtrust, zingeving en ontspannen waar het kan. Is dat in balans? Dan heb je vaak meer energie, sta je positiever in het leven en word je minder snel ziek.

Wat zijn de gevolgen van een ongezonde leefstijl?

Je hebt meestal minder energie en vaker lichamelijke of geestelijke klachten. Soms neemt je gewicht toe. Ongezond leven vergroot de kans op ziekten en aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en verschillende vormen van kanker. Ook komt een depressie of burn-out vaker voor bij mensen met een ongezonde leefstijl. 

bankje met de tekst 'even genieten' in de tuin van Vogellanden

Onze visie

Wij leveren graag een bijdrage aan een vorm van gezondheidszorg die de oorzaak aanpakt van leefstijlgerelateerde chronische aandoeningen. Immers: voorkomen is beter dan genezen. Bij Vogellanden leren we mensen om zelf de regie te nemen over een vitaal en gezond leven.

Hoe kunnen wij jou bij een gezonde leefstijl helpen?

De eerste stap is dat je inzicht krijgt in jouw leefstijl. En je de wil hebt om je gedrag blijvend te veranderen. Dat hoef je niet alleen te doen. Wij helpen je graag. Wij hebben veel kennis en ervaring met medische specialistische revalidatie. Daarnaast begeleiden we al jaren mensen met obesitas. We integreren gezonde leefstijl in onze behandelingen en adviseren andere organisaties. In onze aanpak en behandeling werken we vanuit verschillende thema’s: voeding, beweging en trainen, slaap en ontspanning.

Voor wie zijn de programma's uit een gezonde leefstijl?

Eigenlijk voor iedereen die graag aandacht wil voor een gezond en vitaal leven. Dat kunnen onze patiënten zijn, deelnemers aan ons obesitasprogramma, organisaties die willen investeren in gezondheid en vitaliteit en medewerkers van Vogellanden.

twee vrouwen oefenen buiten in de beleeftuin met een therapeut aan kracht en balans

Aanbod

Wij hebben het volgende aanbod:

Waar vind je ons?

Vogellanden is een centrum in Zwolle voor medisch specialistische revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl voor jong en oud. Een betrouwbaar team van professionals staat voor jou klaar. Wij coachen onze patiënten en deelnemers naar een zo goed mogelijk leven. Ook werken we veel samen met andere expertisecentra in de regio. We bieden onze diensten aan bij Vogellanden en op locatie.

Voorkomen is beter dan genezen