Polikliniek voor volwassenen

Voorlezen
Polikliniek voor volwassenen

Je komt voor verschillende therapieën naar Vogellanden

Je revalideert op onze polikliniek als je vanuit huis naar Vogellanden komt voor therapie. De polikliniek voor volwassenen zit in het hoofdgebouw van Vogellanden. De contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact.

Wat is poliklinische revalidatie?

Tijdens een revalidatiebehandeling op onze polikliniek woon je thuis en kom je naar Vogellanden om therapie te volgen. Je volgt minimaal 2 verschillende therapieën, bijvoorbeeld fysiotherapie en ergotherapie. Hoeveel keer per week je naar Vogellanden komt, is afhankelijk van jouw behandeling

Revalidatiearts onderzoekt arm van patiënt

We beginnen met een intakegesprek in het hoofdgebouw van Vogellanden

De huisarts of medisch specialist heeft jou naar ons doorverwezen. Je krijgt van ons een afspraak voor een intakegesprek met de revalidatiearts

Na de intake kijkt de arts of je een behandeling nodig hebt

Is dit het geval? Dan kijken wij wanneer je kunt starten met de verschillende therapieën. En maak je kennis met jouw behandelaren. De revalidatiearts geeft leiding aan jouw team van behandelaren.

Jouw familie en vrienden betrekken we graag bij jouw behandeling

Revalideren doe je niet alleen. Het is belangrijk dat je hulp krijgt van mensen in jouw omgeving. Ze kunnen een grote steun zijn. Maar ook zij ervaren de gevolgen van jouw aandoening. Hebben zij aan extra hulp nodig? Geef dit aan bij jouw behandelaren.

Wat maakt onze zorg bijzonder?

  • Wij bieden onze patiënten, bezoekers en medewerkers een eigentijdse en prettige omgeving om in te werken en te verblijven. Een omgeving met voorzieningen die gezondheid en een gezonde leefstijl stimuleren.
  • Onze revalidatieteams bestaan uit verschillende behandelaren die nauw samenwerken met elkaar en met patiënten en hun familie.
  • Patiënten kunnen ook vanuit huis aan hun behandeling werken. Bijvoorbeeld via de telefoon, beeldbellen en/of de Revalidatie App. In deze app staan bijvoorbeeld oefeningen.  
  • We werken met technieken zoals het Vector Gait & Safety System, gangbeeldonderzoek en virtual reality.
  • We werken samen met andere revalidatiecentra, behandelaren, ziekenhuizen, scholen en verwijzers in de regio.
patiënt en behandelaar in zwembad

Waar vind je de behandelruimtes in het hoofdgebouw?

Alle soorten therapie en behandelruimtes staan in het gebouw aangegeven op bordjes die bij en in de gangen hangen. Op de begane grond kun je therapie krijgen in het zwembad, de sporthal, in een trainingszaal met sport- en oefenmateriaal of in een behandelkamer. En wil je graag een moment voor jezelf hebben?  Er is ook een rustruimte op de begane grond. Op de eerste verdieping is een ruimte voor activiteitentherapie. Op de tweede verdieping zijn de vergaderruimtes. Daar heb je ook de gesprekken met het behandelteam over jouw behandelplan. Alle verdiepingen zijn bereikbaar met de trap of lift.

Milena en vrijwilliger in de beleeftuin van Vogellanden

Je kunt ontspannen in de Beleeftuin

Wij hebben een prachtige Beleeftuin waar je kunt ontspannen, wandelen en tuinieren. In de tuin zijn verschillende oefen- en speelonderdelen. Je kunt dus ook met onze therapeuten buiten oefenen. 

Je kunt in ons restaurant gezond eten

Naast ontspannen in de Beleeftuin, kun je ook even bijkomen en een hapje eten of iets drinken in het restaurant. Ook deze vind je op de begane grond. Onze koks maken hier verse salades en soepen. Ook is er een yoghurtbar en kun je er verschillende soorten vers brood krijgen. Het restaurant is voor de lunch geopend van 11.30 tot 13.30 uur.