Wie kunnen revalideren?

Voorlezen
Patiënt met behandelaar in de tuin van Vogellanden

Revalidatie voor kinderen, jongeren en volwassenen in Zwolle

Vogellanden in Zwolle is gespecialiseerd in medische revalidatie. Wij coachen onze patiënten naar een zo goed en zelfstandig mogelijk leven.

We behandelen verschillende aandoeningen en problemen

We werken in behandelteams. Daarin zitten behandelaren die specialist zijn in bepaalde aandoeningen en problemen, zoals hersenletsel, dwarslaesie, amputatie, CVA (beroerte) en chronische pijn. Wij bepalen samen met jou welke behandeling voor jou het beste is. Je kunt alleen met een verwijzing van jouw huisarts of medisch specialist terecht bij Vogellanden.

Wat maakt onze zorg bijzonder?

  • Wij bieden onze patiënten, bezoekers en medewerkers een eigentijdse en prettige omgeving om in te werken en te verblijven. Een omgeving met voorzieningen die gezondheid en een gezonde leefstijl stimuleren.
  • Onze revalidatieteams bestaan uit verschillende behandelaren die nauw samenwerken met elkaar en met patiënten en hun familie.
  • Patiënten kunnen ook vanuit huis aan hun behandeling werken. Bijvoorbeeld via de telefoon, beeldbellen en/of de Revalidatie App.  
  • We werken met technieken zoals het Vector Gait & Safety System, gangbeeldonderzoek en virtual reality.
  • We werken samen met andere revalidatiecentra, behandelaren, ziekenhuizen, scholen en verwijzers in de regio.
Patiënt en behandelaar in gesprek met elkaar in de tuin van Vogellanden

Revalidatie voor volwassenen

Volwassenen kunnen bij Vogellanden klinisch en poliklinisch revalideren. Tijdens een klinische revalidatie word je bij ons opgenomen. Je verblijft dan in de kliniek van Vogellanden. Kom je vanuit huis naar ons toe om therapie te volgen? Dan revalideer je poliklinisch, op de polikliniek.

Jongen in rolstoel samen met behandelaar van Vogellanden

Revalidatie voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar kunnen afhankelijk van hun situatie en leeftijd een behandeling krijgen op verschillende plekken:

Jongvolwassen vrouw in rolstoel

Revalidatie voor jongvolwassenen

Voor jongeren van 15 tot en met 25 jaar hebben we een polikliniek voor jongvolwassenen. Er verandert veel voor je nu je volwassen wordt. Wij helpen je graag met jouw vragen, het maken van keuzes en het krijgen van meer zelfstandigheid.