Revalideren na of met kanker (oncologie)

Voorlezen
Muziektherapie in auditorium Vogellanden

Oncologische revalidatie

Als je kanker hebt gehad, is het vaak lastig om je oude leven weer op te pakken. De ziekte en behandeling hebben vaak veel gevolgen op het dagelijks leven. Bij Revalidatiecentrum Vogellanden leer je in oncologische revalidatie omgaan met de veranderingen in jouw leven. Samen kijken we naar jouw wensen en coachen we je naar een zo goed mogelijk leven.

Waarom revalidatie bij kanker?

Kanker is een ingrijpende ziekte die grote gevolgen kan hebben voor jouw dagelijks leven. Na de behandelingen heb je de tijd genomen om bij te komen en te herstellen van wat er op je af is gekomen. Toch kan het tegenvallen. Je bent misschien vermoeid of je hebt een sombere stemming. Je bent bang dat de ziekte terugkomt of je merkt dat je conditie verminderd is. Hierdoor lukt het soms niet goed om je werk, studie, hobby’s, huishoudelijke taken en/of je sociale contacten op te pakken. Niet iedereen begrijpt dat je je oude leven niet kan oppakken.

Wanneer je merkt dat je er zelf niet goed uitkomt, kan revalidatie zinvol zijn. Tijdens revalidatie leer je zo goed mogelijk om te gaan met de veranderingen in jouw leven door kanker.

Waar kun je revalideren?

Voor oncologische revalidatie kom je als volwassene naar onze polikliniek. Ben je jonger dan 18 jaar? Ook dan kun je bij ons revalideren na kanker. Je revalideert dan op de polikliniek voor kinderen en jongeren en/of op school. We kijken samen met jou hoe jij het beste bij ons kunt revalideren. Alle contact- en adresgegevens vind je op de pagina contact.

Patiënt in gesprek met behandelaar

Jouw behandeling

Je bespreekt samen met de revalidatiearts welke wensen, problemen en vragen je hebt. De revalidatiearts stelt voor jouw behandeling een team van behandelaren samen. Zij bespreken samen met jou de behandeling en jouw behandelplan. Je denkt dus zelf mee. Dat vinden wij belangrijk. 

Ben je een kind?
Dan kom je samen met jouw ouders of verzorgers naar Vogellanden. We kijken samen met jou en jouw ouders of verzorgers waar jij behoefte aan hebt.

Thema’s
De behandeling bestaat uit verschillende thema's zoals eten en drinken, emoties en gedrag, werk, bewegen en sporten en vrije tijd. Welke thema's van toepassing zijn hangt af van jouw hulpvraag. Bekijk alle thema's.

Bewegingstherapie in beleeftuin Vogellanden

Je volgt de behandeling alleen of in een groep

Je werkt met verschillende behandelaren aan jouw hulpvragen. Veel onderdelen van de behandeling doe je in een groep. Hierdoor kom je in contact met andere revalidanten die tegen de gevolgen van kanker aanlopen en dezelfde vragen hebben. Dit geeft herkenning en je kunt ervaringen met elkaar delen. Want je bent niet de enige die tegen deze gevolgen aanloopt. 

Voorbeelden van groepsbehandelingen zijn Sport & Spel, Omgaan met beperkte energie, Bootcamp en Creatieve ontspanning. Wanneer het nodig is, heb je ook 1-op-1 behandelingen met een behandelaar. Denk aan gesprekken met de psycholoog of maatschappelijk werker, psychomotorische therapie, fysiotherapie, arbeidsrevalidatie of diëtist.

Bekijk het filmpje over revalideren na kanker

In het filmpje vertellen we meer over wat je kunt verwachten als je revalideert na kanker.

Patiënt in gesprek met behandelaar. Titel van die video zit over de foto heen.

Handige websites voor meer informatie

Revalidatieartsen

Hieronder staan een aantal revalidatieartsen. Op de pagina revalidatiearts vind je alle artsen van Vogellanden.

 • M. Hoonhorst

  Revalidatiearts
  Volwassenen
  BIG code: 49045890501
  Pasfoto Revalidatiearts M. Hoonhorst
 • W. Middelkamp

  Revalidatiearts
  Kinderen, 4-12 jaar, Boterdiep
  BIG code: 19066115201
  Pasfoto Revalidatiearts W. Middelkamp Boterdiep

Verhaal Revalideren na of met kanker (oncologie)